MY KTEO

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Αν το κόμμα πειρατών Ελλάδας διαπραγματευόταν με την Τρόικα

Ας υποθέσουμε ότι το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας διαχειριζόταν τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Οι εκάστοτε υπουργοί καθώς και όσοι διαβουλεύονταν στο όνομα του ελληνικού δημοσίου, του κράτους, θα ήταν υποχρεωμένοι να αναφέρουν καθημερινά προς τους πολίτες για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Όχι μόνο αυτό, αλλά η στάση που θα κρατούσαν, τι θα διαπραγματεύονταν και τι όχι, θα διαμορφωνόταν σε καθημερινή βάση από τους ίδιους τους πολίτες και αυτό μπορούμε να το κάνουμε γρήγορα και απλά, μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες, γιατί έχουμε την τεχνολογία.
Βέβαια, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, ποτέ δεν θα έφτανε στο σημείο να διαπραγματευτεί με την τρόικα, αν αυτό δεν το είχαν αποφασίσει οι πολίτες.
Διότι η διαφορά των κομμάτων Πειρατών, παγκοσμίως, από το κατεστημένο πολιτικό σύστημα, έγκειται στο ότι πρεσβεύουν τη διακυβέρνηση των πολιτών – όχι των πολιτικών. Συλλογική διακυβέρνηση, με τη συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.
Ξεκινώντας από την αρχή ότι το 10% των εγγεγραμμένων σε μια από τις επικοινωνιακές πλατφόρμες ενός κόμματος Πειρατών, μπορεί να εγείρει ένα θέμα, μια πρόταση, ώστε να συμπεριληφθεί στην ατζέντα για συζήτηση, μπορεί να φτάσει στο σημείο να γίνει θέση του κόμματος, αν στην τελική φάση ψηφιστεί από το Σώμα των Μελών.
«Τα πάντα ρει»! Με αυτή την οπτική της ρευστότητας, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας επικαιροποιεί τις θέσεις του, γιατί δεν είναι ένα παραδοσιακό και δογματικό κόμμα και καλεί τα μέλη του στις ψηφιακές σελίδες και πλατφόρμες, να διαμορφώσουν τις θέσεις και τις αρχές του.
Δεν μπορώ να δεχθώ ως διαπραγμάτευση, τις συνεχείς παραχωρήσεις και υποχωρήσεις στις επιθυμίες – εντολές ξένων από την κυβέρνηση τρίο που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τη χώρα μας.
Είναι βέβαιο ότι εκπροσωπούν κάποιους άλλους, παρά τους Έλληνες.