MY KTEO

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Κλαίρη Κατσαρή: Δεν υπάρχουν μελέτες για εγκατάσταση αιολικού πάρκου στον Οξυλιθο

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, βουνό, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση


Τις τελευταίες μέρες μέσα από ομάδες αλλά και από δημότες, στο fb γίνεται λόγος για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Οξύλιθο, με φερόμενες θέσεις Προφήτης Ηλίας και Ευαγγελισμός (Τούρλα)
Το τοπικό Συμβούλιο, όπως ενημέρωσε η Πρόεδρος Κλαίρη Κατσαρή,
καμία τέτοια ενημέρωση δεν έχει μέχρι και σήμερα, άλλα ούτε και ο δήμος, σύμφωνα με τα λεγόμενα πάντα της κ. Κατσαρής.

Συγκεκριμένα αναφέρει η Κλαίρη Κατσαρή:

"Πριν λίγες μέρες εν όψει των δημοσιεύματων όφειλα να ενημερωθώ και να σας ενημερώσω.
Επικοινώνησα με τους προϊστάμενους των τμημάτων περιβάλλοντος στην Περιφέρεια αλλά και στην Αποκεντρωμενη και μου μετέφεραν τα εξης: Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριων γίνεται σε τρία στάδια
1) Αδειοδότηση από την ΡΑΕ, δηλ την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Σε αυτό το στάδιο δεν μπορει να επέμβει κάνεις.
2) Ακολουθεί η μελέτη περιβαντολλογικων όρων η οποία και κατατίθεται στη Περιφέρεια ή στην Αποκεντρωμενη ανάλογα με την ισχύς του αιολοκου πάρκου. Στο σημείο αυτό μπορούμε σαν φορείς ή σαν πολίτες να κάνουμε ένσταση στα περιβαντολλογικα με επιχειρήματα και η υπόθεση να εκδικαστεί αν χρειαστεί.
3) Και στο τελευταίο στάδιο ακολουθεί η εγκατάσταση.

Οι παραπάνω φορείς περιφέρεια και αποκεντρωμενη με ενημέρωσαν ρητά πως δεν υπάρχουν μελέτες στο φορέα τους για Οξυλιθο μέχρι και σήμερα.
Άρα δεν έχουμε κάτι να προσβάλλουμε ή να κινηθούμε νομικά.
Σε κάθε περίπτωση το τοπικό Συμβούλιο παρακολουθεί στενά το θέμα και όταν και όποτε ενημερωθεί με τη σειρά του και αυτό θα ενημερώσει τους πολίτες του Οξυλιθου.
Υ.Γ Παρακαλώ τις ομάδες ή τους δημότες, που κάνουν λόγο για άνεμογεννητριες στο χωριό μας να μας προσκομίσουν αδειοδοτησεις και περιβαντολλογικες μελέτες προκειμένου να μας βοηθήσουν και εμάς στο έργο μας."