Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΕΛΜΕ Εύβοιας: Ερωτήματα σχετικά με παροχή υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης με κλειστά σχολεία


Επιστολή στον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και στην περιφερειακή διευθύντρια απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Εύβοιας με την οποία ζητάνε απαντήσεις σε τρία ερωτήματα:

Αξιότιμε κύριε Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

Αξιότιμη Κυρία Περιφερειακή Διευθύντρια,

Αναφορικά με τη με αρ. πρωτ. : 91α/26 - 1 – 2022, εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας κ. Κόπτση, περί  παροχής υποχρεωτικής  τηλεκπαίδευσης σε περιοχές που η λειτουργία των σχολείων έχει ανασταλεί με απόφαση Περιφερειαρχών, Δημάρχων κλπ για αύριο Πέμπτη 27.1  και Παρασκευή 28.1, όπως συμβαίνει στο νομό Ευβοίας, ύστερα από την με αριθμ. πρωτ. 313/26.12022, απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, θα θέλαμε αρμοδίως να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:

1.         Σε ποιες περιοχές και σχολεία της Εύβοιας, είναι εφικτή και ασφαλής η πρόσβαση των διευθυντών, εκπαιδευτικών διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση 

2.         Υπάρχει υπηρεσιακή εντολή για άνοιγμα των σχολείων, ύστερα από την παραπάνω απόφαση του αντιπεριφερειάρχη για διακοπή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Εύβοιας

3.         Έχει εξασφαλίσει η υπηρεσία τη δυνατότητα πρόσβασης  όλων των μαθητών/τριών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση; (παροχή δωρεάν tablets, σύνδεση στο διαδίκτυο κλπ)

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

                                          Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Η πρόεδρος                                                                           Ο γεν. γραμματέας                          

Χαρά Νίκα                                                                              Κων/νος Κουρμπέτης