MY KTEO

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Καρκάς εναντίον της δικηγόρου του Φιλιππίδη: «Αν ο Μπιμπίλας ήταν γκόμενός μου, θα σας το έλεγα εγώ»


Μία σειρά από βίντεο ανάρτησε ο Γιώργος Καρκάς, στα οποία τοποθετήθηκε σχετικά με την ερώτηση που έκανε η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη στον Σπύρο Μπιμπίλα για τη σχέση τους
και τον λόγο που τον υπερασπίστηκε στην υπόθεση βιασμού του οδηγού ταξί, μαζεύοντας υπογραφές από το ΣΕΗ σχετικά με το τεκμήριο της αθωότητας. 

Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να υπερασπιστεί τον πελάτη της, η δικηγόρος του ηθοποιού ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΕΗ «γιατί δεν έπραξε με τον ίδιο τρόπο στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, αλλά το έκανε στην υπόθεση του Καρκά». Υπονόησε μάλιστα, πως τον ώθησε εκεί κάποια προσωπική σχέση που είχαν οι δύο άνδρες. 

Θέλοντας να απαντήσει σε αυτό, ο Γιώργος Καρκάς εξοργισμένος δημοσίευσε δύο βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στα οποία αναφέρει πως ο ίδιος δεν κρύβει κάτι και αν υπήρχε όντως, κάποια σχέση ανάμεσα σε αυτόν και τον Σπύρο Μπιμπίλα, θα το έλεγε πρώτος ο ίδιος. 

Τόνισε μάλιστα, πως στην περίπτωσή του δεν υπήρχαν στοιχεία που να τον ενοχοποιούν, ενώ εν τέλει αποδείχθηκε η αθωότητά του. Δήλωσε επίσης, πως αν η δικηγόρος δεν του ζητήσει συγγνώμη, σκοπεύει να κινηθεί νομικά. 

«Ο λόγος που κάνω αυτό το βίντεο είναι γιατί χθες έκανα κάποιες δηλώσεις στο Πρωινό. Είπα κάποια πράγματα, γιατί προέκυψε ένα θέμα την Τετάρτη στο Δικαστήριο με τον καλό μου φίλο και πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος κατέθεσε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Εκεί πέρα του δικηγόρου, ο Φιλιππίδης έχει και κάτι άλλες "γλάστρες". Στην εξέταση λοιπόν, που κάνανε στον Σπύρο, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, μία κυρία θεώρησε καλό να κάνει μια ερώτηση για τις υπογραφές που είχαν μαζευτεί υπέρ εμού τότε. Αποφάσισε λοιπόν, να τον ρωτήσει για ποιον λόγο είχε μπει σε αυτή τη διαδικασία τότε για εμένα και όχι για τον κύριο Φιλιππίδη. "Δηλαδή, πόσο πιο φίλος σας είναι ο Καρκάς που το κάνατε αυτό σε αντίθεση με τον Φιλιππίδη;". Στην περίπτωσή μου βέβαια, δεν υπήρχε ούτε ένα στοιχείο για την ενοχή μου και υπήρχε και μια μισή κατάθεση, ενώ στον άλλον υπάρχουν.... Θεώρησε λοιπόν σωστό, να κάνει μια τέτοια νύξη, προκειμένου να δημιουργήσει ένα ανοιχτό δικαστήριο, που σημαίνει πως κάθε άσχετος μπορεί να μπει μέσα και κάθε άσχετος είναι ήδη μέσα και να δημιουργήσει, ενώ εγώ ήμουν απών, εντυπώσεις για την προσωπική μου ζωή και ό,τι με αφορά έμμεσα ή άμεσα. Όποιος εμπλέκεται εμμέσως στην προσωπική μου ζωή, χωρίς να έιμαι παρών για να απαντήσω και όποιος προσπαθεί να κάνει "πλακίτσα", θα έχει άμεση απάντηση και θα κινηθώ νομικά, γιατί είναι μάρτυρες όλο το δικαστήριο», αναφέρει αρχικά.

Στη συνέχεια, συμπληρώνει: «Να πω ότι τότε για εμένα, είχαν μαζευτεί περίπου 1.000 υπογραφές υπέρ μου για το τεκμήριο της αθωότητας. Δεν υπήρχε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο, οπότε οι άνθρωποι υπέγραψαν πως απαιτούν να ψηφιστεί ο νόμος για το τεκμήριο της αθωότητας, ο οποίος είναι ένας ευρωπαϊκός νόμος, τον οποίο δεν είχαν ψηφίσει μέχρι τότε οι κυβερνόντες και ήμασταν κι εκπρόθεσμοι από την ευρωπαϊκή ημερομηνία για να τον ψηφίσουμε. Ο κύριος Μπιμπίλας κινήθηκε γιατί φαινόταν και αποδείχθηκε τελικά, ότι είμαι αθώος. Την πρώτη ημέρα το είπα και στον πατέρα μου ότι εγώ δεν το έχω κάνει κι "αν δεν με πιστεύετε, αφήστε με". Επομένως, δεν μπορεί να έρχεται ένα "τσουτσέκι της δικηγορίας" και να λέει κάτι τέτοιο για μια "προσωπική σχέση" που ώθησε τον Σπύρο να κάνει αυτή την ενέργεια ή το οτιδήποτε άλλο».

«Η στάση μου ορίζει να κινούμαι με διαφάνεια στην κοινωνία κι αν έκανε κάτι τέτοιο ο κύριος Μπιμπίλας, πρώτος θα το έλεγα. Ο Μπιμπίλας πίστευε ότι είμαι αθώος και το έκανε αυτό. Τώρα εσύ κυρία μου επικαλείσαι τον ευρωπαϊκό νόμο για τον πελάτη σου και φταίει η δική μου φυλακή κι οι υπογραφές των ηθοποιών; Ας μην μπερδευόμαστε κι αν δεν έχουμε αποδεικτικά στοιχεία που αθωώνουν τον πελάτη μας, ας μην μπλέκουμε την προσωπική ζωή άλλων ανθρώπων, γιατί πολύ απλά δεν θα σταθώ σε αυτό το βιντεάκι. Αν δεν ζητήσει συγγνώμη στην επόμενη δικάσιμη, θα αρχίσω να μιλάω για πράγματα που δεν συμφέρουν τον πελάτη της. Δεν φταίω εγώ, αλλά αυτός θα την πληρώσει. Θα αρχίσω να λέω πράγματα που δεν συμφέρουν κανέναν τους. Θα αρχίσω να συγκρίνω υποθέσεις και θα μιλήσω με στοιχεία που θα σας βγάλουν νοκ-άουτ. Το θέμα είναι ότι στην επόμενη δικάσιμη θα είμαι εκεί, αν δεν μου ζητήσει συγγνώμη, θα περάσω σε άλλα μέσα. Την ομοφοβική αδιακρισία και το "τι σας είναι ο Καρκάς;" και όσα είπε ο Σπύρος.... δεν τα ανέχομαι. Μέχρι και το χιούμορ σου είναι επαρχειώτικο. Εννοώ την επαρχεία στο μυαλό. Αν ήταν ο Μπιμπίλας γκόμενός μου, θα σας το έλεγα εγώ ο ίδιος», καταλήγει.


Protothema.gr