MY KTEO

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Συμεών Κεδίκογλου: Οι συκοπαραγωγοί εκπέμπουν SOS!


Στη Βόρεια Εύβοια βρίσκεται ο πρώην υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου και χθες επισκέφθηκε τον Ταξιάρχη και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Δ. Στολίδη και άλλους συκοπαραγωγούς οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για την παρούσα κατάσταση.

Όπως αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου:

«Δυστυχώς αν και προοιωνιζόταν μια καλή χρονιά, οι πρόσφατες απανωτές βροχές κατέστρεψαν μεσοσταθμικά πάνω από το 70% της σοδειάς! Κι αυτό ενώ είχε προηγηθεί η περυσινή μειωμένη παραγωγή λόγω των πυρκαγιών και ενώ με την εξωστρέφεια του κλάδου είχαν βρεθεί νέες αγορές στο εξωτερικό.

Το προϊόν έχει διαδοθεί και θα επηρεάσει την οικονομία όλης της Β. Εύβοιας. Θα οδηγήσει ακόμη σε ανεργία δεκάδες απασχολούμενους στα τοπικά συσκευαστήρια. Το ίδιο ισχύει και για τους συκοπαραγωγούς στην Κύμη που επίσης επλήγησαν σφοδρά από τις βροχές.

Είναι απόλυτη ανάγκη να δοθούν οι αποζημιώσεις εντός του μήνα για την περυσινή μειωμένη παραγωγή -όπως αναμένεται- και σύντομα για το φετινό καλοκαίρι, χωρίς καθυστερήσεις ή μικροπολιτικούς σχεδιασμούς! (Να σημειωθεί ότι το ποσό για της καταστροφές της «Μήδειας» με το σπάσιμο των δέντρων δε δόθηκε ποτέ).»