MY KTEO

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Δημοσκόπηση Pulse: Τι προβληματίζει περισσότερο τους πολίτες


Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και τα έξοδα του σούπερ μάρκετ είναι η βασική ανησυχία των πολιτών, καθώς έρχεται ο χειμώνας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε
στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Από τα έξοδα του σούπερ μάρκετ περισσότερο προβληματίζουν οι τιμές των τροφίμων, που έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Προβληματισμός υπάρχει και για το φυσικό αέριο, ωστόσο τα νούμερα αντικατοπτρίζουν τα νοικοκυριά που διαθέτουν συστήματα θέρμανσης με φυσικό αέριο, ενώ μικρότερος είναι ο προβληματισμός για το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση η πλειοψηφία των πολιτών (στο σύνολο του δείγματος) κρίνει μάλλον ή σίγουρα αρνητικά τα μέτρα στήριξης που πήρε η κυβέρνηση για τις ανατιμήσεις. Η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας τα κρίνουν θετικά. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως τα αξιολογούν ως αρνητικά σε ποσοστό που ξεπερνά το 70%.

Στα Ελληνοτουρκικά, το 51% των ερωτηθέντων εκφράζει Πολλή(27%) ή αρκετή (24%) ανησυχία.

Η σχετική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (στο σύνολο του δείγματος) , σε ποσοστό 47% θεωρεί ότι είναι καλύτερο από τις εκλογές να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ενός κόμματος. Κυβέρνηση συνεργασίας προτιμά το 35% των ερωτηθέντων.



enikos.gr