MY KTEO

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος στην Ευαγγελίστρια Κανήθου


Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την 21η Επέτειο της Ενθρονίσεώς του

Παραμένοντας αποκλεισμένος στην Αθήνα, λόγω του επισυμβάντος απαγορευτικού απόπλου των πλοίων και πριν αναχωρήσει για την ιερά νήσο Μήλο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη χθες στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος, στον οποίο ετελείτο Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συνιερουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, και Ρωγών κ. Φιλοθέου, με την παρουσία εκπροσὠπων της Περιφέρειας, του Δήμου, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλών πιστών, και ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για την 21η επέτειο πό της ενθρονίσεώς του (12.01.2002).

Τον θείο λόγο εκήρυξε επικαίρως ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Ιωάννης Μάρκου.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, το Μέλος του ΔΣ της Ριζαρείου Σχολής, κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, απένειμε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο το μετάλλιο της εκατονταετηρίδος από της Κοιμήσεως του Αγίου Νεκταρίου, (1920-2020), το οποίο δεν είχε απονεμηθεί εγκαίρως, λόγω της ενσκηψάσης πανδημίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τις αρχές και τους πιστούς για την παρουσία τους, και ιδιαίτερα τους συνεργάτες του, Κληρικούς και Λαϊκούς, για τη σημαντική και καθοριστική συμβολή τους στο ποιμαντικό έργο του.