MY KTEO

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Τι λένε τα άστρα για σήμερα;


Κριός
Ο θυμός ή η αγανάκτηση που έχεις θάψει βρίσκουν τον τρόπο και αναδύονται σήμερα και αύριο. Κι ενώ τα συναισθήματα σε μπερδεύουν θα πρέπει να τα αντιμετωπίσεις και να μην τα αφήνεις να σε ελέγχουν. Κι εκεί που νομίζεις ότι τα κατάφερες με κάποιον, κάτι έρχεται και σου θυμίζει το αντίθετο. Ωστόσο είναι καλύτερο να αποφύγεις παρορμητικές κινήσεις και επικοινωνίες. Μπορεί να πεις κάτι για το οποίο αργότερα θα μετανιώσεις ή να μοιραστείς μια ιδέα που αργότερα θα θέλεις να πάρεις πίσω.

Ταύρος
Ίσως είναι καλύτερο να αποφύγεις να πιέσεις κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις σήμερα και να τιθασεύσεις τις παρορμήσεις σου για υπερβολές ή υπερβολικές δαπάνες. Εντόπισε το βασικό πρόβλημα πίσω από την ανησυχία και την ένταση. Εάν παρατηρήσεις αδυναμία ανταπόκρισης ή άμυνας, περίμενε για μια καλύτερη μέρα ώστε να αντιμετωπίσεις σημαντικά ζητήματα, καθώς τα μπλοκαρίσματα πιθανότατα να γίνουν αισθητά αυτήν τη στιγμή. Είσαι πιο ευαίσθητη σε ό,τι συμβαίνει γύρω σου και σε ό,τι επικοινωνείς σήμερα και θα είναι σημαντικό να αποφύγεις να βγάλεις βιαστικά συμπεράσματα ή να μιλήσεις πριν σκεφτείς.

Δίδυμοι
Οι διαφωνίες σήμερα τείνουν να οφείλονται σε βιασύνη και ανυπομονησία. Μπορεί να είναι δελεαστικό να πιέσεις ένα ζήτημα, αλλά καλύτερα να μην το κάνεις. Η ενέργεια μπορεί να είναι έντονη σήμερα και να οδηγήσει σε υπερβολές ή να σου είναι δύσκολο να την κατευθύνεις σωστά. Ίσως ακολουθήσει επιδείνωση εάν δεν μπορέσεις τελικά να βρεις μια καλή διέξοδο και η ανυπομονησία θα μπερδέψει τα πράγματα περισσότερο. Είναι πιο συνετό να υποφέρεις ένα χτύπημα στο εγώ σου παρά να παίξεις με τα νεύρα των άλλων.

Καρκίνος
Οι διελεύσεις σήμερα ίσως σου δημιουργήσουν μια ψυχική ανησυχία. Η όρεξη σου για ευχαρίστηση ή στιγμιαία ικανοποίηση μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά τα αποτελέσματα δεν θα σε ικανοποιήσουν μακροπρόθεσμα. Οι διαφωνίες μπορούν πολύ γρήγορα να μεταμορφωθούν σε επιχειρήματα αυτήν τη στιγμή. Απόφυγε να αφήσεις τις παρορμήσεις και τα περίπλοκα συναισθήματα να σε ελέγχουν, ακόμα κι αν οι συνθήκες φαίνεται να σε κάνουν να εστιάζεις σε απογοητεύσεις. Προσπάθησε να αξιοποιήσεις την ανάγκη για δράση.

Λέων
Υπάρχει ανησυχία στον αέρα σήμερα. Οι άνθρωποι φαίνεται να λένε όλα τα λάθος πράγματα ή να προκαλούν ο ένας τον άλλον. Οι διελεύσεις σήμερα και αύριο τείνουν να φέρνουν στην επιφάνεια θαμμένα ζητήματα που έμειναν άλυτα. Είναι πολύ εύκολο να συγχέεις το δράμα με την προσοχή ή την ευτυχία στην κοινωνική ή ερωτική ζωή σου. Είσαι πεινασμένη για συναισθηματική διέγερση, αλλά δεν ξέρεις προς τα που να κοιτάξεις. Οι διαφωνίες με φίλους οφείλονται στον υπόγειο ανταγωνισμό. Αυτές οι επιρροές μπορούν να αναδείξουν ένα ανώριμο κομμάτι του εαυτού μας, αν δεν είμαστε προσεκτικοί και η ανησυχία ή η ανυπομονησία μπορεί να οδηγήσει σε λάθη ή περιττές επιπλοκές.

Παρθένος
Η ένταση αυξάνεται σήμερα και είναι καλύτερο να βρεις τρόπους να διοχετεύσεις την περίσσια ενέργεια. Αν και η αμεσότητα στις επικοινωνίες είναι συνήθως επιθυμητή, σήμερα μπορεί να σε κάνει να κάνεις ένα βήμα πίσω. Εάν οι άλλοι είναι λίγο πιεστικοί, ίσως χρειαστεί να βάλεις κάποια όρια. Μέρος του προβλήματος μπορεί να είναι ότι προσπαθείς τόσο σκληρά να κάνεις τα πράγματα τέλεια, αντί να απολαμβάνεις απλώς αυτό που έχεις μπροστά σου. Προσπάθησε να μην σκέφτεσαι πολύ και να μην υπεραναλύεις τόσο πολύ. Απόφυγε τη σπατάλη σήμερα και δείξε ιδιαίτερη προσοχή στις συναλλαγές σου.

Ζυγός
Οι σημερινές ενέργειες δεν είναι ιδανικές για να προωθήσεις την ατζέντα σου. Τα εμπόδια μπορεί να προέρχονται από τον εξωτερικό ή τον εσωτερικό σου κόσμο, αλλά σε κάθε περίπτωση η διαδρομή θα μπορούσε να είναι πιο ομαλή. Η βιασύνη δημιουργεί προβλήματα. Υπάρχει ανησυχία που σχετίζεται με την ολοκλήρωση μιας δουλειάς. Η ένταση περιβάλλει εργασιακά προβλήματα και μικρές, αλλά εκνευριστικές, προκλήσεις της καθημερινότητας. Τα επίπεδα συγκέντρωσης πέφτουν κατακόρυφα και μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεσαι ξεκούραση.

Σκορπιός
Οι σημερινές διελεύσεις σε κάνουν λίγο ανήσυχη. Έχεις ανάγκη από μια πρόκληση, αλλά αν δεν την βρεις, ίσως καταλήξεις να προκαλέσεις λανθασμένα τους γύρω σου ή να ενεργήσεις νευρικά με αρνητικά αποτελέσματα. Οι άνθρωποι γύρω σου μπορεί να είναι έντονοι και να προκληθούν συγκρούσεις εγωισμού. Προσπάθησε να αποφύγεις να μιλήσεις χωρίς να σκεφτείς σήμερα. Οι εντάσεις μπορεί να είναι διεγερτικές, αλλά αν υπάρχει ανυπομονησία αντί για διεκδικητικότητα, μπορεί να προκύψει περιττό άγχος. Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι το δράμα δεν οδηγεί στην ευτυχία και πρόσεξε επίσης τις παρορμητικές δαπάνες.

Τοξότης
Οι συνθήκες σήμερα μπορεί να προκαλέσουν κάποια εσωτερική αναταραχή και μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από ξαφνικές ορμές και επιθυμίες. Ίσως αισθανθείς προβληματισμένη και διχασμένη ανάμεσα στο να είσαι μόνη σου και να λαμβάνεις σχόλια ή να έχεις έναν σύντροφο. Οι άλλοι τείνουν να είναι ανταγωνιστικοί σήμερα και μπορεί να είναι κάτι ενοχλητικό. Ίσως πάλι να αντιλαμβάνεσαι τους ανθρώπους γύρω σου ως πολύ επιθετικούς για το γούστο σου, με τον διεκδικητικό Άρη σε μια προκλητική όψη με τον Ήλιο και τον Ερμή. Μπορεί να προκύψουν συγκρούσεις, αλλά και ξαφνικές λύσεις. Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο για να καταλήξεις σε συμπεράσματα και απόφυγε να πιέζεις για απαντήσεις.

Αιγόκερος
Με μια γενική τάση οι άνθρωποι να μιλούν πριν σκεφτούν σήμερα, ίσως είναι καλύτερο να αποφύγεις να πιέσεις ένα θέμα. Πριν εκφράσεις τις ανικανοποίητες επιθυμίες σου -ειδικά αν εμφανιστούν ξαφνικά, τσέκαρε μήπως το συναίσθημα σε παρασύρει. Ίσως σήμερα αποσπάται εύκολα η προσοχή σου. Προσπάθησε να συγκεντρωθείς, προσπάθησε να ακούσεις κι αυτό θα σε βοηθήσει. Τα πράγματα μοιάζουν να κινούνται αργά κι αυτό μπορεί να κινητοποιήσει την ανυπομονησία σου, ίσως και μια μικρή απογοήτευση. 

Υδροχόος
Εάν μια παρόρμηση για κάτι εμφανιστεί ξαφνικά σήμερα και αύριο, ίσως είναι καλύτερο να περιμένεις λίγο μήπως και περάσει, πριν κινητοποιηθείς. Οι ενέργειες τώρα είναι λίγο έντονες. Καλό είναι να ακούσεις μια εσωτερική αναταραχή που νιώθεις τώρα, αλλά μην ενεργήσεις ακόμα σύμφωνα με αυτήν. Σκέψου ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι έντονοι και ανυπόμονοι κάτω από αυτές τις προκλητικές επιρροές, οπότε προσπάθησε να τους δικαιολογήσεις. 

Ιχθείς
Η ανυπομονησία μπορεί να είναι ο χειρότερος εχθρός σου σήμερα. Προσπάθησε να ηρεμήσεις. Εάν προκύψει μια διαφωνία, πριν αντιδράσεις σκέψου αν αξίζει τον κόπο, γιατί είναι πιθανό να προκληθεί μια κατάσταση από την οποία δεν θα κερδίσει. Επίσης, πρέπει να ξέρεις ότι σε αυτή τη φάση, αυτό που επικοινωνείς έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από ότι συνήθως. Προσπάθησε λοιπόν να μην εκφράζεσαι ακραία, γιατί μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. meteo.gr της αστρολόγου Λίτσας Πετρίδη