MY KTEO

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Διευρυμένη συνεδρίαση Ν.Ε. Εύβοιας ΠΑΣΟΚ - Είπαν και ελάλησαν: «Ο μοναδικός στρατηγικός αντίπαλος μας ενόψει της 25ης Ιουνίου είναι η Νέα Δημοκρατία»(φωτο)

 


Χωρίς αστερίσκους και «ναι μεν αλλά» τα εν Ευβοία μέλη του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν στην χθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ότι ο μοναδικός στρατηγικός αντίπαλος του κόμματος ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου είναι η «δεξιά» και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Μεγάρου Κότσικα στη Χαλκίδα και στην διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, που θύμιζε τις παλιές καλές ημέρες, μέλη του Κινήματος από όλη την Εύβοια αξιολόγησαν το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 και συμφώνησαν τις από εδώ και πέρα κινήσεις τους μέχρι τις εκλογές  της 25ης Ιουνίου 2023.

Να σημειωθεί ότι το «παρών» στη συνεδρίαση έδωσαν η βουλευτής του κόμματος Κατερίνα Καζάνη, καθώς και οι συνυποψήφιοί της στο ψηφοδέλτιο της Εύβοιας Αλέξανδρος Θεοδώρου, Γιάννης Καλαβρής, Γιώργος Μπουραντάς και Γιάννης Σούρας. Ενώ ο Θανάσης Τάρτης ενημέρωσε ότι η απουσία του οφείλεται σε ανειλημμένη υποχρέωση.

Η συνεδρίαση άνοιξε με την τοποθέτηση του γραμματέα της Ν.Ε. Εύβοιας Δημήτρη Παπαβασιλείου, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν είναι ώρα για εφησυχασμό και ότι τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η συσπείρωση και η ενεργοποίηση παλιών και νέων μελών, ώστε «ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ να ανέβει ακόμα πιο ψηλά». Τόσο ο κ. Παπαβασιλείου, όσο και η πλειονότητα των μελών που πήραν το λόγο, επεσήμαναν ότι το διακύβευμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου είναι να μην βγει η «δεξιά» πανίσχυρη. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε ότι ο μοναδικός στρατηγικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία και εκεί θα επικεντρωθεί ο προεκλογικός αγώνας.

Παλιά, νέα και ακόμα πιο νέα μέλη, που ούτε προεκλογικά δεν τα είχαμε δει, αφού έκαναν αποτίμηση των καθ’ όλα θετικών αποτελεσμάτων της κάλπης της 21ης Μαΐου, αποφάσισαν ότι κανείς δεν περισσεύει στον αγώνα που πρέπει να δοθεί ώστε να αυξηθεί περεταίρω το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια. 

Επισημάνθηκε ότι δεν πρέπει να χαθεί λεπτό και ότι είναι αναγκαία η άμεση κλιμάκωση των δράσεων σε όλο το Νομό με κινητοποίηση όλων των στελεχών, αλλά και των υποψηφίων βουλευτών. Ενώ συμφωνήθηκε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη προεκλογική εκδήλωση στη Χαλκίδα με ομιλητή ένα πρόσωπο αναγνωρίσιμο από τα κεντρικά του κόμματος. Στόχος είναι να κερδηθεί και πάλι η εμπιστοσύνη των παλιών και απογοητευμένων ψηφοφόρων του Κινήματος, αλλά και να πειστούν όλοι οι προοδευτικοί ψηφοφόροι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να ασκήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση.

Βέβαια, αν και η συνεδρίαση έγινε σε ενωτικό κλίμα, υπήρξαν και φωνές που έκαναν λόγο για εσωστρέφεια το προηγούμενο διάστημα και επεσήμαναν με κριτική διάθεση ότι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν υπήρχε καλύτερη οργάνωση από τις Οργανώσεις και μεγαλύτερη κινητοποίηση των επιφανών στελεχών προς την εκλογική βάση.

Δεν είναι αργά όμως ακόμα και τώρα. Η δυναμική του Κινήματος για αύξηση του ποσοστού του στην Εύβοια αναμφισβήτητα υπάρχει. Αρκεί πρώτον, αυτά που αποφασίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση να γίνουν πράξη από όλους. Και δεύτερον να πειστούν και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα τους οι πολίτες.