MY KTEO

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας: Έκαναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών! «Ναυάγησε» το σύστημα της φτώχειας, των κερδών!


Το αποτρόπαιο έγκλημα με το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους,  δε μπορεί να αφήσει κανένα ασυγκίνητο, αμέτοχο. Έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εγκλήματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς, στα δεκάδες Τέμπη που υπάρχουν στις ζωές μας, στα δεκάδες ασθενοφόρα που δεν έφτασαν ποτέ.

Ο ξεριζωμός και η μετανάστευση είναι αποτέλεσμα των δεκάδων πολέμων και επεμβάσεων που οι “πολιτισμένοι” λαοί κάνουν στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Ελλάδα. Οι συμφωνίες που οι κυβερνήσεις έχουν κάνει μόνο σωτήριες δεν είναι για αυτούς τους ανθρώπους.

Δε θα συνηθίσουμε στο θάνατο.

Δε θα συνηθίσουμε να πεθαίνουμε για τα κέρδη των λίγων.

Τους προηγούμενους μήνες ο Σύλλογος μας βροντοφώναξε συνθήματα μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους στη Χαλκίδα και σε όλη την Ελλάδα.

Βροντοφωνάξαμε από τη μία τα κέρδη τους απ’ την άλλη οι ζωές!

Αυτό θα κάνουμε και τώρα ! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χαλκίδας στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας σήμερα στις 20.00 στη Πλ. Ταχυδρομείου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους, στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων αυτού του συστήματος.

Η θλίψη και η οργή να γίνουν οργανωμένος αγώνας. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στις επεμβάσεις και τους πολέμους

Διεκδικούμε:

·         Ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων των ξεριζωμένων στο άσυλο, στις πραγματικές χώρες προορισμού τους.

·         Να σταματήσουν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.