MY KTEO

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ: Να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις στην Πυροσβεστική και στην τεχνική υπηρεσία του δήμου Καρύστου


Περιοδεία στο εργοτάξιο του Δήμου Καρύστου και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρύστου πραγματοποίησε ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος Καρύστου και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη συνομιλία με τους υπαλλήλους του δήμου και τους πυροσβέστες ο Δ. Παρασκευάς καταδίκασε την απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης με τον οποία καλούνται οδηγοί των ΟΤΑ, πυροσβέστες και ο στρατός να καλύπτουν τα τεράστια κενά του ΕΚΑΒ. Πέρα από το γεγονός πως η συγκεκριμένη ΠΝΠ είναι κοροϊδία γιατί εσκεμμένα παραβλέπει τα τεράστια κενά των δήμων και της Πυροσβεστικής, είναι και επικίνδυνη γιατί ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν ολοκληρώσει 2ετή εκπαίδευση το προσωπικό των δήμων και της πυροσβεστικής καλούνται να καλύψουν τα κενά του ΕΚΑΒ με μια ολιγοήμερη εκπαίδευση!

«Άλλο διακομιδή και άλλο αποκομιδή», όπως εύστοχα τονίζουν οι εργαζόμενοι στους δήμους!

Το ΕΚΑΒ πρέπει να ενισχυθεί με εκπαιδευμένο και μόνιμο προσωπικό. Στην Κάρυστο, έναν ορεινό δήμο, απομακρυσμένο από τη Χαλκίδα και την Αττική, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται, το μισό προσωπικό του τομέα είναι επικουρικό, ενώ κινείται μόνο το ένα ασθενοφόρο από τα δύο λόγω έλλειψης προσωπικού. Τώρα πρέπει να στελεχωθεί ο τομέας ΕΚΑΒ Καρύστου ώστε να μπορεί να κινητοποιήσει 2 ασθενοφόρα ανά βάρδια για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ο Δ. Παρασκευάς διαπίστωσε άλλη μια φορά την ανάγκη ενίσχυσης του ΠΚ Καρύστου με μόνιμο προσωπικό ώστε να καλύπτει τις ανάγκες μιας εκτεταμένης περιοχής.

Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρύστου σχεδόν οι μισοί πυροσβέστες είναι εποχικοί, ενώ με δύναμη περίπου 30 άτομα καλείται να καλύψει μια περιοχή από τον Καβοντόρο μέχρι τα Στύρα και ενώ τις περισσότερες μέρες τις αντιπυρικής περιόδου βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής.

Ο Δ. Παρασκευάς εξέφρασε την υποστήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων και εποχικών πυροσβεστών, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών με στελέχωση και του δασαρχείου της περιοχής. «Άλλωστε στην Κάρυστο έχουμε επανειλημμένα "καεί" από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων στον τομέα της πυροπροστασίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο εργοτάξιο του Δήμου οι εργαζόμενοι έθιξαν το ζήτημα των μεγάλων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό με αποτέλεσμα να μη μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στην καθαριότητα και στην αποκατάσταση βλαβών και μικρών τεχνικών έργων, στην αντιπυρική προστασία. Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου οι ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες λόγω της τουριστικής περιόδου.

Ο Δ. Παρασκευάς τόνισε πως «Η πολιτική των κυβερνήσεων, που αποδέχεται και ακολουθεί και η δημοτική αρχή, είναι η μετακύληση ευθυνών και αρμοδιοτήτων στους δήμους χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση. Ιδιαίτερα η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων που αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα είναι ενδεικτική. Οι δημότες επιβαρύνονται με τα ανταποδοτικά τέλη, τα χαράτσια της ΕΕ και της πολιτικής της "ο ρυπαίνων πληρώνει", οι εργαζόμενοι χάνουν δικαιώματα και μετατρέπονται σταδιακά σε συμβασιούχους, οι εργολάβοι έχουν μπει στη διαχείριση των απορριμμάτων και στοχεύουν και στην αποκομιδή, οι πόλεις και τα χωριά είναι βρώμικα αν δε συμφέρει τον ιδιώτη να επενδύσει και ο δήμος δεν αντέχει το κόστος.

Ιδιαίτερα όσο αφορά τις εργασιακές σχέσεις είναι ενδεικτικό πως στο δήμο Καρύστου υπάρχουν εργαζόμενοι με 9 διαφορετικές εργασιακές σχέσεις, ενώ λιγότεροι από τους μισούς εργαζόμενους είναι μόνιμοι».

Ο Δ. Παρασκευάς σημείωσε πως μόνη διέξοδο στην αντιλαϊκή πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος την ανθρώπινη ζωή και τις λαϊκές ανάγκες  μπορεί να φέρει η οργανωμένη πάλη του λαού. Το αισιόδοξο αποτέλεσμα της ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές θα «κατατεθεί» σε αυτό το σκοπό. Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μπορεί να εδραιωθεί αυτό το θετικό αποτέλεσμα με ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με περισσότερους εκλεγμένους στο Δήμο Καρύστου και στην Περιφέρεια Στερεάς.