MY KTEO

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Κύμης Αλιβερίου: Κάτω τα χέρια από τα ΕΛΤΑ του Αυλωναρίου


Έγκλημα το νέο σχέδιο «αναδιοργάνωσης» με κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων. Αναδεικνύονται οι ευθύνες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και των στελεχών τους στην Τοπική Διοίκηση, που υποκριτικά τώρα διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του τοπικού καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Αυλωνάρι.

Με μαζική συγκέντρωση φορείς και κάτοικοι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου διαδήλωσαν σήμερα το πρωί την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ στο Αυλωνάρι. Πρόκειται για άλλο ένα κατάστημα από τα πολλά που η εταιρεία θέλει να κλείσει, στο πλαίσιο της «αναδιοργάνωσης».

Την κινητοποίηση οργάνωσαν φορείς σύλλογοι και σωματεία της περιοχήςκαι ο Εμπορικός σύλλογος Αυλώνος. Κατήγγειλαν την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το ταχυδρομικό κατάστημα του Αυλωναρίου. Το κλείσιμό του καταστήματος έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείεται στους συνταξιούχους, στους ανήμπορους, στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στα λαϊκά στρώματα, η πρόσβαση σε υπηρεσίες ταχυδρομείου που έχουν ανάγκη.

Δυο εβδομάδες έχουν περάσει από τις περιφερικές και δημοτικές εκλογές και η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζει ακάθεκτη και αναδεικνύει τις ευθύνες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και των στελεχών τους στην Τοπική Διοίκηση. Πριν λίγο καιρό ζητούσαν την ψήφο του λαού τις περιοχής. ωστόσοστον προεκλογικό αγώνα τους κουβέντα δεν ακούστηκε για αυτά τα προβλήματα. Τώρα που κατοχύρωσαν την θέση τους, υποκριτικά Βουλευτές, Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι παρουσιάζονται στις κινητοποιήσεις και διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των τοπικών καταστημάτων των ΕΛΤΑ. Η παροχή των συντάξεων, η επίδοσή τους σε ανήμπορους συνταξιούχους, η συναλλαγή των επαγγελματιών με την καθημερινή διακίνηση μικρών δεμάτων και μικρών ποσών, η εξυπηρέτηση με τις αντικαταβολές και η διακίνηση της αλληλογραφίας θα σταματήσει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση.

Το νέο σχέδιο «αναδιοργάνωσης»στα ΕΛΤΑ με κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων είναι ένα εγκλημα καιγια τα συμφέροντα των εργαζομένων, είναι ένας ακόμα κρίκος στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης που άξονα έχει τη συνεχή μείωση του "μισθολογικού κόστους", ώστε τα ΕΛΤΑ να καταστούν "θελκτικά" για πιθανούς αγοραστές.

Η«Λαϊκή Συσπείρωση Κύμης Αλιβερίουσυντάσσετε μαζί με τον λαό της περιοχής τους φορείς και απαιτεί να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑστο Αυλωνάρι, αλλά να αναβαθμιστεί, για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Σε ανακοίνωσή μας στις 24/6/21 θυμίζουμε ότι είχαμε αναδείξει την απαράδεκτη απόφαση για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ, είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης της νομοθετικής ρύθμισης (3/12/2020) που οδηγεί στο κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή τους, με την παράδοσή τους σε «στρατηγικό επενδυτή».Η εξέλιξη η σημερινή είναι στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ που προώθησε παραπέρα τη στρατηγική αυτή εντάσσοντας τα ΕΛΤΑ στο «Υπερταμείο».Προώθησαν δηλαδήτην πολιτική της "απελευθέρωσης", ώστε να διαμορφώσουν τους όρους να εισαχθεί το ιδιωτικό κεφάλαιο και σε αυτό το κερδοφόρο πεδίο.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου και ο λαός με την πάλη τους χρειάζεται να οργανώσουν τώρα τον αγώνα τους και να απαιτήσουν μαζικά σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθολικές και προσβάσιμες σε κάθε περιοχή της χώρας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες.

Για σύγχρονες υποδομές, γραφεία, κέντρα διαλογής, οχήματα και μέσα που να διασφαλίζουν τη φτηνή και ποιοτική πρόσβαση του λαού σε ενιαία κοινωνική υπηρεσία ταχυδρομείου - ταχυμεταφορών, σε όλο τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, από το Μετόχι μέχρι τα όρια του Δήμου στα Στύρα, σε κάθε χωριό.

Για να ικανοποιηθούν ολοκληρωμένα και συνολικά οι κοινωνικές ανάγκες, για να μπορούν να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων του κλάδου με άμεσες προσλήψεις προσωπικού με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών του λαού σε ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες ταχυδρομείου και ταχυμεταφορών.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση    Κώστας Κέκης Κώστας Καρτελιάς