MY KTEO

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

«1+1 ΔΩΡΟ»: Όταν το «ένα» είναι φθηνότερο από τα... «πολλά σε προσφορά»


Προσφορές 1+1 είναι προωθητικές ενέργειες των εταιρειών και ένας τρόπος να γλιτώσουμε λεφτά. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που συμβαίνει πάντα...

Όπως αναφέρει το Mega και η εκπομπή Live News σε ρεπορτάζ, αν και κατά κανόνα ο λογαριασμός «συρρικνώνεται» και μάλιστα σημαντικά, από όσους παρακολουθούν τις προσφορές, από την άλλη δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που οι προσφορές 1+1 κοστίζουν τελικά όσο... δύο προϊόντα!

Για παράδειγμα, μία σοκολάτα κουβερτούρα των 170 γραμμαρίων έχει σε συσκευασία 1+1 δώρο 4,46 ευρώ, όμως σε άλλο σούπερ μάρκετ η ίδια συσκευασία έχει 2,25 ευρώ!

Αλεύρι 1 κιλό μονή συσκευασία έχει 1.29 ευρώ. Το ίδιο αλεύρι στο ίδιο σούπερ μάρκετ, τριπλή συσκευασία 2+1 δώρο έχει 4,04 ευρώ.

Δηλαδή:
  • Μονή συσκευασία: 1.29€
  • 2+1 δώρο: 4.04€
  • 3 «μονές» συσκευασίες: 3.87€
  • Το 2+1 είναι 0.17€ ακριβότερο
Σε άλλη περίπτωση κόκκινου κρασιού η προσφορά 1+1 είναι στα 9.50 ευρώ, ενώ το μπουκάλι στα 4.60 ευρώ σε άλλο σούπερ μάρκετ.

Δηλαδή:
  • Προσφορά 1+1= 9.50€
  • Ένα μπουκάλι: 4.60€
  • Δύο «μονά» μπουκάλια: 9.20€
  • Χάνει 0,30€ ο καταναλωτής με το 1+1
Συμφέρει λοιπόν κάποιον να αγοράσει παραπάνω προϊόντα και να πληρώσει παραπάνω λεφτά για να έχει ένα ελάχιστο στην πραγματικότητα κέρδος; Αυτή είναι πάντα η απορία, ειδικά για τους καταναλωτές που δεν θέλουν να στοκάρουν προϊόντα και που έχουν έναν σφιχτό προϋπολογισμό που ίσα ίσα τους επιτρέπει να αγοράσουν τα ψώνια που κάθε μήνα θα γεμίσουν το τραπέζι τους.

Έλεγχοι από το κράτος για τις προσφορές 1+1 - Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Προ μιας εβδομάδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για το ζήτημα της ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία τους τελευταίους μήνες.

Σχετικά με τη σύγχυση που δημιουργήθηκε για τις προσφορές, είπε πως δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των προσφορών 1+1 ή οποιασδήποτε άλλης προσφοράς, όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. «Αυτό που ελέγχουμε είναι αν είναι πραγματικές οι προσφορές» επεξήγησε.

Από τους 20.000 ελέγχους έχουν επιβληφθεί 1.500 πρόστιμα για εικονικές εκπτώσεις και ο ίδιος υπογράμμισε πως οι έλεγχοι εντείνονται.

Διαβεβαίωσε, δε, πως θα συνεχιστούν οι προσφορές 1+1.


newsbomb.gr