MY KTEO

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Τζένη Καζάκου: Το περιστατικό βίας από καθηγητή - "Με χαστούκισε, πήγαμε στην αστυνομία"


Συνέντευξη στην εκπομπή “Happy Day” παραχώρησε η νεαρή ηθοποιός Τζένη Καζάκου, κόρη της Τάνιας Τρύπη και του Κωνσταντίνου Καζάκου, η οποία πρωταγωνιστεί στη σειρά του Alpha “Ο Παράδεισος των Κυριών”, η οποία μίλησε για την οικογένειά της, για την δυσλεξία, αλλά και για ένα άσχημο περιστατικό που της συνέβη στο σχολείο.

“Αυτόν τον καιρό ζω με τη μητέρα μου. Η συγκατοίκηση μαζί της είναι υπέροχη, είμαστε φίλες. Η μητέρα μου είναι vegan, εγώ όχι. Δεν θα με αναγκάσει να την ακολουθήσω σε αυτό, αλλά ούτε κι εγώ θα την αναγκάσω να μου μαγειρέψει κάτι που θα τη φέρει σε δύσκολή θέση. Έχω δυο αδέλφια. Ο Ιάσονας τώρα πάει στα 11, δεν μεγαλώσαμε μαζί, αλλά έχουμε τρομερή αγάπη ο ένας για τον άλλο. Συναντιόμαστε, παίζουμε αρκετά παιχνίδια και περνάμε αρκετό χρόνο μαζί. Με την αδελφή μου είναι άλλη η σχέση, έχουμε έξι χρόνια διαφορά. Πιο παλιά υπήρχε μεγάλη απόσταση ανάμεσά μας. Τώρα είμαστε σαν φίλες” είπε η νεαρή ηθοποιός.

Αναφερόμενη στα χρόνια που ήταν μαθήτρια, η εγγονή της Τζένης Καρέζη είπε: “Στο σχολείο ήμουν έντονος χαρακτήρας. Υπήρχαν πολύ οι κλίκες και οι παρέες, αλλά και λίγο παραβατικά. Για να επιβιώσω εκεί, έπρεπε να βγάλω μια πιο σκληρή πλευρά. Στο Γυμνάσιο με αντιμετώπιζαν σαν “χαζή” επειδή έχω δυσλεξία. Δε μπορούσα να διαβάσω την ιστορία και η μαμά μου κάθε βράδυ μου τη διάβαζε σαν παραμύθι. Πήγαινα στο σχολείο την επόμενη μέρα και τα ήξερα όλα. Ήμουν ακουστικός τύπος, οπότε οι καθηγητές με μείωναν γιατί δε μπορούσα να μπω στους ρυθμούς που είχαν μπει τα υπόλοιπα παιδιά”.

“Τη δυσλεξία την ανακάλυψε η μαμά μου. Ήμουν 6-7 χρονών, πήγαμε σε ειδικό κέντρο, μου έβγαλαν χαρτί, οπότε στο σχολείο εξεταζόμουν προφορικά, έκανα και ιδιαίτερα στο σπίτι με δάσκαλο που ξέρει από παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Βρήκα τρόπους που με βολεύουν να διαβάζω. Και τώρα, όταν μαθαίνω τα λόγια μου, τα μαθαίνω με μουσική” δήλωσε η νεαρή ηθοποιός.

Σχετικά με το εάν έχει δεχτεί βία στο σχολείο, περιέγραψε ένα περιστατικό από καθηγητή της. Όπως είπε: “Όταν πήγαινα Α’ Λυκείου, επειδή μιλούσα στην τάξη, ήρθε ο καθηγητής μου, χτύπησε τα χέρια του πάνω στο θρανίο και με χαστούκισε. Εγώ εκείνη τη στιγμή “κοκκάλωσα”. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Γύρισα σπίτι και η μητέρα μου επειδή κατάλαβε ότι κάτι έγινε, με ρώτησε τι έχω. Της είπα πολύ απλά ότι με χαστούκισε ένας καθηγητής. Ήταν τέτοιο το σοκ, που δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε”.

“Την επόμενη μέρα, ήρθαν οι γονείς μου στο σχολείο, πήγαμε στην αστυνομία, τράβηξε το θέμα. Τον άλλαξαν τμήμα, αλλά δε σταμάτησε εκεί όμως εκεί. Επειδή ήμουν Α’ Λυκείου, ο άνθρωπος αυτός κάπως “δωροδοκούσε” με βαθμούς τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, ώστε να μου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο και να μου λένε ότι είμαι υπερβολική και έφερα τους γονείς μου στο σχολείο και ότι το έκανα για να τραβήξω την προσοχή” πρόσθεσε.

Τέλος, για το διαζύγιο των γονιών της, είπε: “Το διαζύγιο των γονιών μου δεν με επηρέασε. Επειδή έμενα με τη μητέρα μου, τον μπαμπά μου τον είχα όποτε ήθελα, μιλάγαμε κάθε μέρα, τον έβλεπα κάθε μέρα, οπότε δε μου έλειπε ουσιαστικά. Πιο πολύ μου έλειπε σαν μορφή μέσα στο σπίτι, που δε τον έβλεπα όταν ξυπνούσα ή δε με έβαζε για ύπνο. Ουσιαστικά είμαστε πιο “κολλητοί” παρά μπαμπάς και κόρη. Από τον παππού μου κρατάω την αγάπη που μου έχει δώσει. Τον κρατάω μέσα μου”.News247.gr