MY KTEO

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Πικρή δημοσιότητα για τον Δημήτρη Σδρίνια που μεγάλωσε στη Χαλκίδα, στο γερμανικό "έχεις ταλέντο"


Το να γίνει κανείς διάσημος, έχει τα υπέρ και τα κατά του! Και όταν γίνεται κάποιος διάσημος μέσα σε μια νύχτα και μάλιστα με αρνητικό τρόπο και παρά τη θέληση του, τότε είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί!

Αυτό συνέβη πρόσφατα στο Δημήτρη Σδρίνια, που σήμερα ζει στο Αμβούργο της Γερμανίας και παλαιότερα είχε περάσει και από τη Χαλκίδα, όταν δοκίμασε την πικρή γεύση της απόρριψης από την κριτική επιτροπή του "Γερμανία έχεις ταλέντο" (Deutschland das SuperTalent) του RTL, σόου με υψηλή τηλεθέαση.

"Ο Δημήτριος κάνει τον Bruce να απελπίζεται", τιτλοφορείται το βίντεο του σόου το οποίο αναφέρεται στην παρουσίαση του σκέητερ Δημήτρη ο οποίος στο παρελθόν έμενε στη Χαλκίδα, για περίπου 7 χρόνια και μεταξύ άλλων εργάστηκε και ως κάμεραμαν στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Evripos TV!

Ο Bruce Darnell, αμερικανός χορογράφος, μοντέλο και κριτής στο SuperTalent πάτησε το κουμπί της απόρριψης από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα της παρουσίασης! Χωρίς να χάσει τη ψυχραιμία του ο διαγωνιζόμενος Δημήτρης συνέχισε απτόητος με το χαμόγελο στα χείλη του! 

Όπως μας είπε ο ίδιος έγινε διάσημος, αλλά όμως όχι για το ταλέντο του ως σκέητερ!

"Με πείραξε ο τρόπος που με αντιμετώπισε πατώντας επίμονα το "όχι". Στη συνέχεια αυτό επηρέασε τα υπόλοιπα 3 μέλη της επιτροπής καθώς και το κοινό που ήταν εκεί. Αν με είχαν αφήσει να κάνω το νούμερο μου μέχρι τέλους, και μετά με βαθμολογούσαν, δεν θα είχα πρόβλημα! Είτε θετικά, είτε αρνητικά! Αλλά όχι όμως να με "σταυρώνουν" πριν καν ολοκληρώσω την παρουσία μου.

Για να καταφέρω να λάβω μέρος στο SuperTalent, μεταξύ χιλιάδων υποψηφίων, πέρασα τρία κάστινγκ, και έστειλα 10 βίντεο! Επί τρεις μήνες, πριν από το σόου, οι παραγωγοί γνώριζαν ακριβώς τι θα κάνω! Ήξεραν τα πάντα, και όμως δεν είχαν κάποιο πρόβλημα! Μου έλεγαν ότι έτσι θα το κάνουμε. Δεν έκανα του κεφαλιού μου. Ήταν κανονισμένα όλα!

Αυτό που ήθελα να δείξω στο σόου, ήταν ένας συνδυασμός τεχνικής inline skates με κωμικό τρόπο. Αυτό που κάνει τον κόσμο να γελάει, όταν με βλέπει στο δρόμο, και με τραβάει βίντεο με τα κινητά και κυρίως τα μικρά παιδιά που κάθονται και με παρακολουθούν με την χαρά να ζωγραφίζεται στο πρόσωπο τους. Αυτό είναι για εμένα το πιο μεγάλο κίνητρο. Να κάνω τον κόσμο να γελάσει. Σαν ένας κλόουν στο τσίρκο.

Σε επίσημο σόου σε τηλεόραση ήταν η πρώτη μου φορά. Έχω αρκετά βίντεο στο κανάλι μου στο Τικ Τοκ. Κάθε βίντεο χτυπάει μέχρι και χίλιες προβολές.

Στην εμφάνιση μου στο SuperTalent έδειξα τρία διαφορετικά τρικ με κώνους. Στην τηλεόραση έδειξαν μόνο το ένα, όχι ολόκληρο όμως, και λίγο από τα υπόλοιπα δυο. Για αυτούς που με είδαν στην τηλεόραση, αλλά και στο βίντεο, φαινόταν σαν να μην υπάρχει λογική στην όλη παρουσίαση.  Η αλήθεια είναι ότι είχα συνδυάσει τα τρία τρικ, το ένα με το άλλο ώστε να φανεί το πραγματικό concept. Αυτό το έκανα με απόλυτη επιτυχία στο live, αλλά δεν άρεσε στους κριτές.

Προτίμησαν στη ροή του προγράμματος να δείξουν περισσότερα πλάνα από τις αρνητικές κριτικές παρά με αυτά που τους παρουσίασα πάνω στη σκηνή. Θεώρησαν ότι θα έχουν μεγαλύτερη θεαματικότητα να δουν τον νεαρό σκέητερ να τσακώνεται με τον Bruce, παρά τα κόλπα που έκανα στη σκηνή με τα inline skates.

Και είχαν δίκιο τελικά. Το βίντεο έπιασε στο youtube μέσα στις πρώτες δύο μέρες, πάνω από 45.000 προβολές! Άλλωστε ακόμα και ο τίτλος του βίντεο τα μαρτυράει όλα."Ο Δημήτριος κάνει τον Bruce να απελπίζεται"!

Ο κόσμος θέλει να βλέπει τσακωμούς και μαλλιοτραβήγματα και όχι έναν ταλαντούχο σκέητερ που είχε κάτι καλό να δείξει. Έγινα διάσημος, αλλά όχι για το ταλέντο μου. Τι ειρωνεία Θεέ μου!

Την απόφαση να πάρω μέρος στο σόου, την πήρα με βάση την κριτική του απλού κόσμου που με βλέπει τις Κυριακές όταν κάνω inline skate στο δρόμο, στα πάρκα, γενικώς σε υπαίθριους χώρους. Εδώ στο Αμβούργο είμαι σαν τοπικός σταρ. Ο κόσμος με παρότρυνε να πάρω μέρος στο σόου. Αρχικά δεν ήθελα, αλλά μετά είπα, γιατί όχι;

Τα inline skates είναι τα ρόλλερ, αυτά που φορώ στα πόδια. Την δεκαετία του '80 τα ρόλλερ είχαν τις ρόδες 2 μπροστά και 2 πίσω. Αργότερα έβαλαν τις 4 ρόδες σε μια ευθεία, στα αγγλικά in line. Για αυτό τα λένε inline skates.

Για να είμαι inlineskater θα πρέπει πρώτα να είμαι αθλητής, διότι σαν άθλημα είναι εξοντωτικό και απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση και ισορροπία. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μου περιλαμβάνει ασκήσεις στρέτσινγκ, χιλιόμετρα τρέξιμο, τεχνική με ασκήσεις από μπαλέτο για να ανοίξει το πέλμα, ασκήσεις με βάρη σε γυμναστήριο και φυσικά πολλές ώρες inline skating!

Αγαπώ αυτό που κάνω και θα συνεχίσω να το κάνω και κυρίως να εξελίσσομαι σε αυτόν τον τομέα.

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978 και ήρθα στην Χαλκίδα όταν ήμουν 17 χρονών.

Είμαι ανιψιός του Διονύση Σδρίνια που ήταν δημοσιογράφος στην εφημερίδα Ευβοϊκός Τύπος. Εργάστηκα στην εφημερίδα μαζί του, καθώς επίσης και ως κάμεραμαν στο κανάλι Evripos TV. Μετά το στρατό εργάστηκα σε διάφορα εργοστάσια,  στου Τσαούσογλου, την ΕΛΒΑΛ, στις αποθήκες του ΜΕΤΡΟ στα Οινόφυτα.

Έμεινα στη Χαλκίδα μέχρι το 2012. Τότε γνώρισα μέσω facebook μια Γερμανίδα. Ερωτευτήκαμε, και πήρα την απόφαση να μεταναστεύσω. Ζούσα και εξακολουθώ να ζω στη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό και ομορφότερη πόλη της Γερμανίας το Αμβούργο".

Η κριτική επιτροπή του  "Deutschland das Supertalent" αποτελείται επίσης από τους Anna Ermakova, μοντέλο, κόρη του πρώην παγκοσμίου πρωταθλητή του τένις Boris Becker, την Ekaterina Leonova, χορεύτρια και τον Dieter Bohlen, τραγουδιστή και παραγωγό, μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Modern Talking.

Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=e7j5clQzLbw