MY KTEO

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Στο εργοτάξιο της γέφυρας των Φύλλων ο Θανάσης Ζεμπίλης

Στο εργοτάξιο της ΙΝΤΕΡΚΑΤ στο κόμβο των Φύλλων βρέθηκε το πρωί ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο εργοδηγό κ. Γιάννη Πλακιά για τις τελευταίες

τεχνικές εκκρεμότητες, λίγο πριν παραδοθεί το πρώτο τμήμα του έργου της αποκατάστασης των τριών οδογεφυρών του Λήλαντα ποταμού. 

Ο κ. Ζεμπίλης, καθ´όλο το διάστημα της εκτέλεσης των εργασιών και σε συνεννόηση με την ανάδοχο εταιρεία, συνεργάστηκε με τοπικές αρχές και υπηρεσίες (Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, ΔΕΔΔΗΕ,ΔΕΥΑΧ κλπ) για την επίλυση επιμέρους προβλημάτων του έργου. Επίσης, ο Βουλευτής Εύβοιας ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου. «Πρόκειται για ένα τεχνικά άρτιο οδικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει έναν λειτουργικό ισόπεδο κυκλικό κόμβο και μία οδογέφυρα σύγχρονων προδιαγραφών, που θα δημιουργήσει νέες συνθήκες οδικής ασφάλειας. 

Παράλληλα, θα αναβαθμίσει αισθητικά την είσοδο των Φύλλων, την ευρύτερη περιοχή και τον αρχαιολογικό χώρο. Από το  μήνα Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο τμήμα του έργου για την αποκατάσταση της γέφυρας του Αφρατίου. Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη στους κατοίκους των Φύλλων για την καθυστέρηση, αλλά πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα τους αποζημιώσει», δήλωσε κατά την αυτοψία του στο χώρο ο κ. Ζεμπίλης.