MY KTEO

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Χαλκίδα: Παρουσία του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη η κοπή της πίτας του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στη Χαλκίδα, η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του 9ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Σε γνωστό κοσμικό κέντρο της Χαλκίδας, μέλη και φίλοι του Οικονομικού Επιμελητηρίου έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση στην οποία έλαβαν χώρα και βραβεύσεις μελών του 9ου Περιφερειακού Τμήματος που κατέχουν ξεχωριστές θέσεις, αλλά και του υφυπουργό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων οι βουλευτές Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης και Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης , ο αναπληρωτής περιφερειάρχης  Δημήτρης Βουρδάνος, οι δήμαρχοι Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, καθώς και ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.
 
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Γιάννης Κοτρογιάννης, αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια το Οικονομικό Επιμελητήριο, αλλά και η τοπική κοινωνία, εστίασε στις δράσεις που έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις επιτροπές για την εκπαίδευσης και τον οικονομικό αναλφαβητισμό, που θα αναλάβουν δράση στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, αλλά και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τέλος, ευχήθηκε καλή χρονιά «με υγεία, ευτυχία, πολλά χαμόγελα και λιγότερους φόρους».

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Υφυπουργός κ. Σπανάκης τόνισε ότι οι οικονομολόγοι είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομικής ζωής του τόπου και υπογράμμισε τον ρόλο τους στις σημαντικές οικονομικές επιτυχίες της χώρας. Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο υφυπουργός τόνισε ότι «είναι σημαντικό να βλέπουμε πόλεις όπως είναι η Χαλκίδα να ξαναγεννιούνται μέσα από παρεμβάσεις. Και οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ουσιαστικές σε όλα τα επίπεδα». Και έφερε ως παραδείγματα την μείωση της ανεργίας και την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού. «Και σε αυτή την προσπάθεια οι οικονομολόγοι, οι λογιστές , εσείς είστε οι στυλοβάτες» κατέληξε ο υφυπουργός.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης η βουλευτής Εύβοιας Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και ο Γιώργος Αυτιάς.

Πριν την κοπή της πίτας ακολούθησαν οι βραβεύσεις του υφυπουργού και των μελών του 9ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου για την προσφορά τους στην κοινωνία μέσα από τις θέσεις που κατέχουν. Ιδιαίτερα συγκινημένοι παρέλαβαν τις τιμητικές τους πλακέτες ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βουρδάνος, ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, ο αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων Νίκος Παπαγεωργόπουλος και η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας Ευανθία Τύλη.

Την πίτα ευλόγησε ο αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Τσαγκάρης, ο οποίος και ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος υγεία και ευτυχία.