MY KTEO

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Κοινή ανακοίνωση Ομάδων Γυναικών της Εύβοιας (μέλη της Ο.Γ.Ε.): Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγρότες και δίνουμε το στον αγώνα για επιβίωση


Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών της Εύβοιας,  που με τα τρακτέρ βγαίνουν μαζικά στον δρόμο στήνοντας μπλόκο στην Κήρινθο, για να διεκδικήσουν την επιβίωσή  τους.

Οι γυναίκες αγρότισσες, οι γυναίκες της υπαίθρου, που είναι συμβοηθούντα μέλη, εργάτριες γης, εποχικά εργαζόμενες, άνεργες είναι και τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής πολιτικής,  που μέσα από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ ξεκληρίζουν τις οικογένειές τους.

Οι Ομάδες Γυναικών Χαλκίδας, Αρτάκης, Διρφύων-Μεσσαπίων, Αλιβερίου (μέλη της ΟΓΕ) καλούν τις γυναίκες αγρότισσες να πάρουν τη δική τους θέση στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωση της πλειοψηφίας των αγροτικών οικογενειών, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες!

Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών είναι και δικός μας αγώνας. Οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι αυτοαπασχολούμενες γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και βεβαίως οι γυναίκες της αγροτικής οικογένειας  ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους. Στηρίζουμε το κάλεσμα  των αγροτικών, κτηνοτροφικών και μελισσοκομικών Συλλόγων της  Εύβοιας και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στη Χαλκίδα, στην Περιφέρεια την Πέμπτη 8 Φλεβάρη και ωρα 12.