MY KTEO

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας: Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών


Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου που έχασε τη ζωή του μέσα στον εργασιακό χώρο της SABO, εχθές Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, ύστερα από πτώση εν ώρα εργασίας. Άλλος ένας συνάδελφος που δούλευε μαζί του είναι τραυματίας ενώ μόνο τη χθεσινή ημέρα υπήρχαν άλλοι δύο τραυματίες συνάδελφοι σε χώρους δουλειάς του κλάδου, ένας στην ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ με κάταγμα στο πόδι και ένας στην ΚΕΝΤΡΗΣ ΑΕ που ακρωτηριάστηκαν τα δάχτυλά του. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους. Εν έτη 2024 υπάρχουν όλες αυτές οι δυνατότητες να μην συμβαίνουν ατυχήματα στους χώρους εργασίας όμως αυτές οι δυνατότητες μπαίνουν σε αντιπαράθεση με τα κέρδη της εργοδοσίας. Η τακτική συντήρηση, η λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, η συνεχής βελτίωση των συνθηκών εργασίας κοστίζουν και μειώνουν την κερδοφορία. Οι κυβερνήσεις που στηρίζουν τα συμφέροντα των λίγων έχουν διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο αυτό ώστε ουσιαστικά οι χώροι δουλειάς να είναι επικίνδυνοι. Μόνο στους εργασιακούς χώρους που υπάρχει οργάνωση μπορούμε να στριμώχνουμε την εργοδοσία και να αναγκάζεται να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την άμεση αποκάλυψη των ευθυνών της εργοδοσίας.

Η εργοδοσία να αναλάβει όλα τα έξοδα που θα απαιτηθούν για την αποκατάσταση της υγείας των συναδέλφων.

Η εργοδοσία να αναλάβει την εξασφάλιση του εισοδήματος όλων των συναδέλφων καθώς λόγω της αντεργατικής νομοθεσίας δεν εξασφαλίζεται το εισόδημα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Η πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη 2024 μπορεί να είναι η απάντησή μας απέναντι στην ακρίβεια, τη φτώχεια, την υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας, ημέρα διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών ζωής και εργασίας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ