MY KTEO

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Βραχνάς και οι απόκριες για το οικογενειακό εισόδημα, πάρτυ και στολές «γονατίζουν» τους γονείς


 Άλλο ένα οικονομικό βάρος προστίθεται, αυτό το διάστημα, στον οικογενειακό προϋπολογισμό καθώς οι γονείς καλούνται να πληρώσουν αρκετά για τις ημέρες των Αποκριών. Στολές, αποκριάτικα αξεσουάρ, σερπαντίνες, μπογιές, κονφετί, για τα παιδικά πάρτυ και τις παρελάσεις, που διοργανώνεται τόσο σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, όσο και στο σχολείο, αυξάνουν τα οικογενειακά έξοδα.

Μια από τις πιο αγαπημένες γιορτές των παιδιών, είναι αυτές των Αποκριών οι οποίες διαρκούν τρεις εβδομάδες, αποτελούν πλέον για τους γονείς έναν «βραχνά» τον οποίο δεν μπορούν να αποφύγουν καθώς με αυτόν τον τρόπο κάνουν τα παιδιά τους χαρούμενα.

 Οι τιμές των στολών αλλά και τα υπόλοιπα αξεσουάρ έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Ενδεικτικά η μια απλή στολή πριγκίπισσας ξεκινάει από 20 ευρώ και ξεπερνάει ακόμα και τα 80 ευρώ.

 Στολή αστυνομικού από 30 έως 50 ευρώ. Στολή γιατρού - νοσοκόμας από 25 έως 60 ευρώ. Στολή καουμπόι ξεκινάει από τα 25 ευρώ και ξεπερνάει τα 50 ευρώ.

 «Αν εξαιρέσεις τα 150 ευρώ για τις δύο στολές που έδωσα, αυτές τις δύο εβδομάδες έχουμε πολλά πάρτυ για το καρναβάλι με αποκορύφωμα την τελευταία Κυριακή των Αποκριών. Τα έξοδα εκεί πολλαπλασιάζονται καθώς τα παιδιά θέλουν κάτι να φάνε και να πιούνε. Είναι κάτι που κάνει τα παιδιά χαρούμενα και έτσι δεν πληρώνουμε άλλες υποχρεώσεις που έχουμε προκειμένου να περάσουν καλά τα παιδιά και να το ευχαριστηθούνε», δηλώνει στο eviatop ο κ. Δημήτρης Βασιλείου πατέρας ενός 10χρονου κοριτσιού.

 

Όσον αφορά κάποια από τα αξεσουάρ οι τιμές έχουν ως εξής. Σερπαντίνες από 1 ευρώ, κονφετί 3,50 - 4,00 ευρώ, αφρός 1,50 με 2 ευρώ, σπαθιά από 4 έως 15 ευρώ, τα στέμματα από 15 έως 30 ευρώ, ενώ τα καπέλα ξεκινούν από τα 4 ευρώ. Οι τιμές στις περούκες εξαρτώνται από την ποιότητα με αρχική τιμή τα 10 ευρώ.

 

«Μέχρι στιγμής έχουμε δώσει 300 ευρώ για το καρναβάλι. Στολές, πάρτυ και διάφορα αξεσουάρ. Είναι κάτι που δεν θέλουμε να το στερήσουμε από τον μικρό. Δεν πληρώσαμε τη δόση για το ρεύμα για να ευχαριστηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το παιδί. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη έχουμε μόνο έξοδα αλλά δεν θα στερήσουμε τη χαρά από το παιδί μας» αναφέρει με την σειρά της στο eviatop η κα. Eλένη Γεωργίου