MY KTEO

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Μετά μουσικής το «τσίκνισαν» οι χαλκιδέοι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Μουσική, αποκριάτικη παράδοση και απέραντη τσίκνα «πλημμυρίζουν» από νωρίς το πρωί της Τσικνοπέμπτης το κέντρο της Χαλκίδας.

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Χαλκιδέων έδωσαν τον ρυθμό της Αποκριάς, ξεσηκώνοντας τον κόσμο και σηματοδοτώντας την έναρξη του Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2024, σε διάφορα σημεία της πόλης, από την πλατεία Στ. Μαργαρίτη (Ταχυδρομείου) μέχρι την πλατεία Εμπόρων (Δημοτικής Αγοράς).

Στην πλατεία Εμπόρων ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας «Ξένιος Ζευς» και το Ι.Ε.Κ ΑΚΜΗ, προσέφεραν μετά μουσικής «κρεατοκεράσματα» σε περαστικούς. Ενώ αρκετοί ήταν και εκείνοι, μικροί και μεγάλοι, που στάθηκαν και λικνίστηκαν σε αποκριάτικους ρυθμούς απολαμβάνοντας τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Χαλκιδέων.

Εκεί ήταν και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμητρα Σακελλαράκη, που, ως άψογη οικοδέσποινα, υποδεχόταν με το χαμόγελο και με αποκριάτικη διάθεση τους χαλκιδέους. Παρόντες επίσης, μεταξύ άλλων η δήμαρχος Έλενα Βάκα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σέρρας, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Πάνος, Βασιλική Κόντου και Γιάννης Νέζης, ο πρόεδρος το Σωματείο «Ξένιος Ζευς» Βασιλης Ευθυμίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας Δημήτρης Βαγιάννης, αυτοδιοικητικοι κ.α.