MY KTEO

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κύμης Αλιβερίου και αποφάσισε την κατανομή 80.450€ στις Σχολικές Επιτροπές και την τοποθέτηση 50 μωβ κάδων


Εποχές κορωνοϊού θύμισε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κύμης Αλιβερίου, αφού το σώμα κλήθηκε να αποφασίσει για δυο εκτός και έξι εντός ημερήσιας διάταξης θέματα με

τηλεδιάσκεψη. Κατέστη σαφές ότι σε κανέναν δεν άρεσε αυτός ο τρόπος συνεδρίασης, αλλά ο νόμος το επιτρέπει και τα θέματα ήταν από εκείνα, τα τεχνικά που δεν χωράνε και πολλή συζήτηση. Έτσι οι 16 από τους 25 δημοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν, δεν έβλεπαν την ώρα να τελειώσει. 

Δυο από τα θέματα που ξεχώρισαν ήταν η κατανομή πίστωσης  ποσού 80.450,00€ στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου για λειτουργικές δαπάνες σχολείων και  η υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας για τη συλλογή και διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών.

Πιο συγκεκριμένα, ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την κατανομή πίστωσης  του ποσού των 80.450,00€ στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, κατά 55% (44.247,50 ευρώ) στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και 45% (36.202,50 ευρώ) στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή.

Ενώ, επίσης κατά πλειοψηφία αποφάσισε την υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας με ιδιωτική εταιρία για τη συλλογή και διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών, στο πλαίσιο της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων με την τοποθέτηση 50 ειδικών μωβ κάδων στα διοικητικά όρια του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Μετά από τριάντα και κάτι λεπτά συνεδρίασης ο πρόεδρος Γιώργος Ζέρβας «σφύριξε» τη λήξη με τους δημοτικούς συμβούλους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Μεγάλη Δευτέρα το απόγευμα για την ειδική συνεδρίαση λογοδοσία… δια ζώσης αυτή τη φορά.