MY KTEO

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Τέλος στις μόνιμες κατασκευές στα πεζοδρόμια – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση της Κοινότητας Χαλκίδας


Παράνομες κρίνονται όλες οι μόνιμες κατασκευές στα πεζοδρόμια της Χαλκίδας, όπως προέκυψε στην χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας, με αφορμή τη συζήτηση για τη χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε καφέ στον πεζόδρομο της Αβάντων. 

Η σύμβουλος της Κοινότητας Μαίρη Βαρτζή, η οποία και είναι μέλος της νεοσύστατης επιτροπής ελέγχου κοινόχρηστων χώρων, εισηγήθηκε να εγκριθεί το αίτημα του επιχειρηματία και να του παραχωρηθεί ο κοινόχρηστος χώρος με την προϋπόθεση όμως να χρησιμοποιηθεί μόνο για τραπεζοκαθίσματα κι όχι για μόνιμες κατασκευές. Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω κατάστημα έχουν τοποθετηθεί πλαϊνά πλαστικά πάνελ, τα οποία πρέπει να αφαιρεθούν, όπως υπογράμμισε η κ. Βαρτζή. 


Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Άμεσα» Γιώργος Σπύρου, ο οποίος και παρευρέθηκε ση συνεδρίαση, έδειξε να ξαφνιάζεται από τα λεγόμενα της Μαίρης Βαρτζή και αναρωτήθηκε αν η απαγόρευση ισχύει μεταξύ άλλων και για τις ζαρντινιέρες, με την κ. Βαρτζή να του απαντά ότι αν είναι βιδωμένες στο πεζοδρόμιο, τότε θεωρούνται κι αυτές μόνιμες κατασκευές. Ο κ. Σπύρου ζήτησε να δει ιδίοις όμμασι τον κανονισμό με την σχετική απαγόρευση για να πειστεί. Το θέμα τελικά ψηφίστηκε ομόφωνα όπως το εισηγήθηκε η Μαίρη Βαρτζή. 

Να σημειωθεί βέβαια ότι η απόφαση έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και θα περάσει στη συνέχεια και από τη Δημοτική Επιτροπή.



Σχετικά με τις εισηγήσεις της νεοσύστατης επιτροπής ελέγχου κοινόχρηστων χώρων ο Γιώργος Σπύρου πρότεινε να έρχονται εγγράφως, είτε το αίτημα του πολίτη είναι σύννομο, είτε όχι, με τη σχετική αιτιολογία και τις παρατηρήσεις. «Για λόγους διαφάνειας και για να δεσμεύεται για ότι γνωμοδοτεί» είπε ο κ. Σπύρου. Η κ. Βαρτζή ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν προβλέπεται γραπτή εισήγηση. Παρόλα αυτά δεν απέκλεισε στο μέλλον να έρχονται και εγγράφως οι εισηγήσεις.