MY KTEO

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Αρνητικά γνωμοδότησε η Κοινότητα Χαλκίδας την χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου σε ιχθυοπωλείο για την τοποθέτηση πάγκων και τελάρων - Για δυο μέτρα και δυο σταθμά έκανε λόγο η αντιπολίτευση (ΦΩΤΟ)


Άναψαν τα αίματα στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας με αφορμή την χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου 8τ.μ.σε ιχθυοπωλείο στην οδό Βενιζέλου για την τοποθέτηση  πάγκων και τελάρων. Η εισήγηση ήταν αρνητική με την αντιπολίτευση, παρουσία και του δημοτικού σύμβουλου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργου Σπύρου, να κάνει λόγο για δυο μέτρα και δυο σταθμά από πλευράς της συμπολίτευσης, αφού σε παρόμοιες περιπτώσεις έχει δοθεί θετική γνωμοδότηση.

Η σύμβουλος της Κοινότητας Μαίρη Βαρτζή έκανε γνωστό ότι η υγειονομική διάταξη είναι ξεκάθαρη. «Απαγορεύεται η έκθεση κρεάτων και ψαριών εκτός του καταστήματος, σε αντίθεση με τα οπωροκηπευτικά που μπορούν να διατεθούν. Αυτό λέει η σχετική διάταξη» σημείωσε η κ. Βαρτζή.

Στην παρατήρηση του Βασίλη Στύλου ότι στο παρελθόν έχει δοθεί θετική γνωμοδότηση σε άλλο ιχθυοπωλείο, ο Νίκος Κόλλιας απάντησε ότι άλλο να βγάλεις δυο τελάρα κι άλλο να γεμίζεις το πεζοδρόμιο.

Η Σόνια Μαραντίδου, από πλευράς της αντιπολίτευσης, πρότεινε η Κοινότητα Χαλκίδας να γνωμοδοτήσει θετικά με την προϋπόθεση ο επιχειρηματίας να πάρει άδεια από την Υγειονομική Επιτροπή. «Αυτό όμως να ισχύσει και για το άλλο κατάστημα» συμπλήρωσε η κ. Μαραντίδου.

Μια συμβιβαστική λύση πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος Πάνος Καραμούζης. «Επειδή μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στην τοπική κοινωνία, αλλά και μεταξύ των ιχθυεμπόρων και επειδή σύντομα θα ξεκινήσει το έργο ανάπλασης της οδού Βενιζέλου, ας δοθεί στο αιτούντα ιχθυέμπορο η άδεια με την προϋπόθεση όταν ξεκινήσουν τα έργα να τα μαζέψει» είπε ο κ. Καραμούζης.

Τελικά, επικράτησε η πρόταση της συμπολίτευσης και η Δημοτική Κοινότητα Χαλκίδας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να γνωμοδοτήσει αρνητικά στο αίτημα για την παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου.