MY KTEO

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Έβαλε μπρος τις μηχανές ενόψει ευρωεκλογών το ΠΑΣΟΚ – Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Σταύρου Πετράκη στη διευρυμένη συνεδρίαση της Ν.Ε. Εύβοιας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα, όπου ανακοινώθηκε στα μέλη της και η υποψηφιότητα του Σταύρου Περάκη για τις ευρωεκλογές.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα προς τις ευρωεκλογές και οι εσωκομματικές ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται με στόχο πάντα τη δεύτερη θέση και με όπλο, όπως ο αν. γραμματέας της Ν.Ε. Εύβοιας Γιώργος Γιογιός είπε, το ψηφοδέλτιο του κόμματος. Εχθρός για κάποιους η χαλαρή ψήφος, αλλά για κάποιους άλλους ο κακός εαυτός του κόμματος.

«Το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί ένα δυνατό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές. Ένα ψηφοδέλτιο σοβαρό με ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν στην κοινωνία. Το ψηφοδέλτιο αυτό θα είναι και το όπλο μας για να βγούμε στην κοινωνία και να περάσουμε το μήνυμά μας ως σοσιαλιστικός χώρος» είπε μεταξύ άλλων στο άνοιγμα της συνεδρίασης ο Γιώργος Γιογιός και ανακοίνωσε στους παρευρισκομένους την υποψηφιότητα του χαλκιδέου αντιπροέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Σταύρου Πετράκη, με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Με τη σειρά του ο Σταύρος Πετράκης απευθυνόμενος στους συντρόφους του στο κόμμα θέλησε να εξηγήσει τη σηματοδοτεί η υποψηφιότητά του, αλλά και για ποιο λόγο ο ίδιος πήρε αυτή τη μεγάλη απόφαση.

«Η μεγαλύτερη δύναμη του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα η βάση του, τα απλά, καθημερινά στελέχη του, όπως όλοι εσείς, όπως όλοι εμείς, που έδιναν και δίνουν τον αγώνα στους χώρους δουλειάς, στην κοινωνία, στα καφενεία, στις συνελεύσεις, στις μαζικές συγκεντρώσεις» είπε ο κ. Πετράκης και εξήγησε τι οδήγησε τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη στην απόφαση να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος: «Ένας από τους δείκτες που οδήγησε τον πρόεδρος στην υποψηφιότητα τη δική μου είναι ότι θέλει να ξαναβρεί τον ομφάλιο λώρο με το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, με το ΠΑΣΟΚ που αγωνίστηκε στα δύσκολα».

Ενώ μίλησε και για τους τέσσερις λόγους που ο ίδιος αποφάσισε τον οδήγησαν στην απόφαση να μπει στον αγώνα των ευρωεκλογών. Ο πρώτος λόγος είναι κατά τα λεγόμενά του ότι είναι μεγάλη τιμή να συνεχίσει να υπηρετεί το κόμμα και από αυτό το μετερίζι, ενώ ο δεύτερος λόγος είναι ότι θέλει να αγωνιστεί ως εκπρόσωπος και του συνδικαλιστικού του χώρου. Ο τρίτος λόγος για τον Σταύρο Πετράκη είναι ότι μπορεί με συγκρότηση και σοβαρότητα να σταθεί και να υπερασπιστεί τις θέσεις του κόμματος. Με τον τέταρτο λόγο να είναι ότι θέλει και μπορεί να βοηθήσει στην ομαλοποίηση της πολιτικής και κομματικής κατάστασης στο Νομό. «Όλοι θέλουμε να ξαναδούμε την Εύβοια, το προπύργιο του ΠΑΣΟΚ, να ξαναγίνεται ένας Νομός που το κίνημά μας θα είναι στην πρωτοπορία για την αλλαγή του σκηνικού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετράκης.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις μελών και στελεχών του κόμματος παρουσία της βουλευτή Κατερίνας Καζάνη. Παρά τους όποιους προβληματισμούς που εκφράστηκαν, επικράτησε η αισιοδοξία ότι το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την αναμέτρηση έχει πολλές, τις περισσότερες των τελευταίων χρόνων, πιθανότητες να βρεθεί στη δεύτερη θέση, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αποφάσισαν να βάλουν μπρος τις μηχανές και να μην αφήσουν «χτενίσουν» το Νομό, ώστε καμία ψήφος να μην πάει «χαμένη».