MY KTEO

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Μπασδέκης από το Αλιβέρι: Ο λαός της περιοχής να μετατρέψει την πείρα του σε κριτήριο ψήφου, δυναμώνοντας το ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)


Την ανάγκη να κορυφωθεί η δράση και να φτάσει πλατιά στους εργαζόμενους και στο λαό το κάλεσμα για δυνατό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές, τόνισε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου 6 Απρίλη σε εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε η ΚΟ Αλιβερίου του ΚΚΕ.

 Την εκδήλωση προλόγισε η Κατερίνα Δημάκη, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, η οποία επισήμανε ότι η ενίσχυση του Κόμματος στις ευρωεκλογές θα αποτελέσει ελπίδα και αποκούμπι τόσο για το λαό της χώρας μας όσο και της υπόλοιπης Ευρώπης και υπογράμμισε ότι μαζί με την ένταση της δουλειάς για να φτάσει όσο πιο πλατιά το κάλεσμα του Κόμματος, θα πρέπει να ενταθεί και η δράση για την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας στις 17 Απρίλη και του αγωνιστικού εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

 Στην ομιλία του ο Κώστας Μπασδέκης, σημείωσε αρχικά ότι η προεκλογική περίοδος και η μάχη για τις ευρωεκλογών θα δοθεί ταυτόχρονα με τη μάχη στα ανοιχτά μέτωπα των αγώνων, όπως αυτό της ΛΑΡΚΟ, των υγειονομικών, των εργαζομένων σε χώρους δουλειάς, όπως σε αρκετές επιχειρήσεις και εργοστάσια της Εύβοιας που διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με πραγματικές αυξήσεις τους μισθούς και δικαιώματα.

Συνεχίζοντας ο Κώστας Μπασδέκης έκανε αναφορά στις πολιτικές που προώθησε η ΕΕ, όπως η συνθήκη του Μάαστριχτ, η νομισματική ενοποίηση, η Κοινή Αγροτική Πολιτική, η απελευθέρωση και εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών( ενέργεια, υγεία, παιδεία, μεταφορές κ.α.) και η μετατροπή του σε πεδία κερδοφορίας και επιχειρηματικούς ομίλους, τονίζοντας ότι πολιτικές αυτές ευθύνονται για το τσάκισμα τον δικαιωμάτων των εργαζομένων, για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, για τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας για τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα, όπως αυτό των Τεμπών, για την υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων και του λαού συνολικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε, ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν πλέον ορατά αποτελέσματα από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις επιπτώσεις στη ζωή τους, τονίζοντας ότι καθημερινά αποδεικνύεται όλο και πιο έντονα ότι πρόκειται για μία λυκοσυμμαχία που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Επισήμανε ότι την πολιτική και τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπηρετούν και προωθούν στη χώρα μας όλα τα αστικά κόμματα. Σημείωσε ότι η σύμπλευση παρουσιάζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο ελληνικό κοινοβούλιο απογειώνεται στην Ευρωβουλή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ (μαζί µε τους ευρωβουλευτές που βρίσκονται σήμερα στη «Νέα Αριστερά») ψήφισε ακριβώς το ίδιο µε τη ΝΔ στο 81,9% και το ΠΑΣΟΚ στο 94,7% των ψηφοφοριών.

Τόνισε επίσης ότι όλα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ ήταν η μόνη συνεπής δύναμη ενάντια στην ΕΕ και τις πολιτικές της, αποκάλυψε και συνεχίζει να αποκαλύπτει τον αντιλαϊκό της ρόλο και χαρακτήρα. Υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου θα ενταθεί, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου να φορτωθούν για μια φορά ακόμη στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού τα κέρδη του κεφαλαίου, αλλά και τους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικότερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους.

Ο Κ. Μπασδέκης τόνισε την ανάγκη να φτάσουν όσο πιο πλατιά οι θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης και εναντίωσης στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στην πολιτική της ΕΕ που θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι ο λαός της περιοχής θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την πείρα και τα συμπεράσματα που έχει βγάλει και να τα μετατρέψει σε κριτήριο ψήφου, δυναμώνοντας το ΚΚΕ και στην κάλπη των ευρωεκλογών, ώστε να δυναμώσει παράλληλα η πάλη για την ανατροπή του σάπιου συστήματος των πολέμων και της προσφυγιάς,  για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών.