MY KTEO

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Στο πλευρό του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

 


Το ΔΣ της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων Χαλκίδας εκφράζει την στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών που παλεύουν για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά που θα καλύπτει το σύνολο των μορφωτικών τους αναγκών και θα συμβάλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Αυτός ο αγώνας περνάει μέσα από την εναντίωση στα σχέδια του διαχωρισμού των παιδιών και των σχολείων μας.

Δεν ανεχόμαστε να συγχωνεύονται τμήματα, να χάνονται οργανικές θέσεις, να πετιούνται από το σχολείο παιδιά ως υπεράριθμα, όπως πρόσφατα κατήγγειλαν οι Σύλλογοι Γονέων στο 21ο ΔΣχ Χαλκίδας και το 2ο ΔΣχ Αρτάκης . 

Δεν ανεχόμαστε ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, σε παράλληλη στήριξη, σε σχολικούς νοσηλευτές, σε προσωπικό καθαριότητας με πλήρες ωράριο.

Δεν ανεχόμαστε να στεγάζονται τα παιδιά μας σε ακατάλληλα κτίρια.

Η κυβέρνηση έχει το θράσος σε αυτές τις συνθήκες να κινείται νομικά, διοικητικά, αυταρχικά απέναντι στον αγώνα τους απειλώντας με διώξεις και καθαιρέσεις των διευθυντών που αντιστέκονται στην αντιδραστική «αξιολόγηση» και βγάζοντας παράνομες τις απεργίες τους, χτυπώντας ευθέως το απεργιακό τους δικαίωμα.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι δίκαιος, γιατί έχει τον νου του στα παιδιά μας!

Ο αγώνας τους για τη μόρφωση των παιδιών είναι και δικός μας αγώνας! Συμμετέχουμε στον αγώνα τους για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας  ενάντια στο σχολείο της κατηγοριοποίησης, ενάντια στη λεγόμενη αξιολόγηση . Δε θα δεχτούμε για τα παιδιά μας το σχολείο της «αγοράς» με εμάς «πελάτες».

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας την Πέμπτη 11/4 και ώρα 13.30 στα γραφεία της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας.