MY KTEO

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου!


Με σημερινή οδηγία του, το Υπουργείο Παιδείας ζητάει από την Διεύθυνση του Νομού μας να φροντίσει για την εφαρμογή του νόμου, στην συγκρότηση των τμημάτων στα σχολεία, με ελάχιστο αριθμό 15 ανα τμήμα, μετακινώντας μαθητές σε όμορα σχολεία.

Σε ποιες παιδαγωγικές αρχές βασίζεται το Υπουργείο και μετακινεί μαθητές, τους στοιβάζει σε 25αρια τμήματα, αδιαφορώντας για τις αναπτυξιακές τους ανάγκες, προδίδοντας κάθε έννοια συμπερίληψης, με φανερό στόχο την εξοικονόμηση δαπανών στην εκπαίδευση;

Την προηγούμενη χρονιά ζητήσαμε με έγγραφό μας να μην υπάρχουν 25 αρια τμήματα κυρίως στην Α τάξη του Δημοτικού σχολείου, για παιδαγωγικούς λόγους.

Η γενικευμένη εφαρμογή του νόμου αυτή τη χρονιά, ανατρέπει τη λειτουργία των σχολείων, Θυσιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στη λογική του εξορθολογισμού και της πολιτικής ισοπέδωσης των δημόσιων αγαθών.

Σε μια εποχή που τα παιδιά βιώνουν έντονα κοινωνικές αλλαγές και ανατροπές, το σχολείο θα πρέπει να διασφαλίζει την ισορροπημένη μαθησιακή, προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη τους.

Πάγιο αίτημα του κλάδου ήταν και είναι, η μείωση του αριθμού των παιδιών ανα τμήμα για παιδαγωγικούς λόγους , για την διασφάλιση ισοδύναμων ευκαιριών στην δημόσια εκπαίδευση.

Καταγγέλλουμε την πολιτική υποβάθμισης του Δημόσιου σχολείου, της παρεχόμενης εκπαίδευσης και του έργου των εκπαιδευτικών

Οι αγώνες μας δεδομένοι και η στάση μας αδιαπραγμάτευτη.

Οφείλουν να αφουγκραστούν τη νεα πραγματικότητα και να σεβαστούν παιδιά και εκπαιδευτικούς, να εξασφαλίσουν το δημόσιο σχολείο που μας αξίζει!

Οι αιρετοι του Ν.Εύβοιας

Βέτα Κορωναίου

Λάμπρος Γιαννούχος