MY KTEO

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Eπιστολή διαμαρτυρίας , για την αξιοπρεπή λειτουργία του 21ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, υλοποιώντας πιστά τις κατευθύνσεις του ΥΠΑΙΘ, οδηγεί σε υποβάθμιση του 21 ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας. Πιστεύουμε ότι η υποβάθμιση των σχολείων, οδηγεί στη συνολικότερη υποβάθμιση της παρεχόμενης μόρφωσης.Ως Σύλλογος Γονέων του 21 ου Δημοτικού Σχολείου, τονίζουμε ότι πρόκειται για ένα σχεδιασμό που δεν έχει κανένα παιδαγωγικό όφελος. Αντίθετα, θα οδηγήσει σε παραπέρα υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι γονείς είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός ο σχεδιασμός στοχεύει στη μείωση του κόστους με τη διαμόρφωση τεχνητού πλεονάσματος εκπαιδευτικών, μέσα από τη δημιουργία μεγάλων τμημάτων στα ανώτατα όρια που οδηγεί σε υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Θεωρούμε απαράδεκτο να βλέπει το υπουργείο Παιδείας τα παιδιά μας ως αριθμούς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι είναι το καθένα μια προσωπικότητα και χρειάζεται για το λόγο αυτό την αυξημένη προσοχή και φροντίδα της Πολιτείας.         Άλλωστε αυτό πιστεύουμε είναι και το νόημα της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Παράλληλα, επισημαίνουμε πως η υποβάθμιση θα φέρει βαθμιαία και το κλείσιμο των σχολείων…Είναι αυτό παιδαγωγικά σωστό;

Δεν επιτρέπουμε το δικαίωμα των παιδιών μας σε σύγχρονη, ποιοτικά αναβαθμισμένη μόρφωση, να μπει στη λογική του «κόστους» και της βιωσιμότητας λες και τα σχολεία είναι επιχειρήσεις.

Απαιτούμε από την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας να δημιουργηθούν δύο τμήματα στην Α΄ τάξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, φέρνοντας παιδιά από τα όμορα σχολεία, καθώς εκεί υπάρχει ήδη η δυνατότητα δημιουργίας δύο τμημάτων και να μην υποβαθμίσουν το 21ο Δημοτικό Σχολείο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!!! Απαιτούμε ακόμα να δημιουργηθούν δύο τμήματα και στην Β΄ τάξη που με τον ίδιο τρόπο έμεινε σε ένα τμήμα!!!

    Επίσης απαιτούμε να επαναπροσδιοριστούν τα όρια των σχολείων της Κανήθου, καθώς είναι δυσανάλογα με τις προδιαγραφές των κτιρίων, κυρίως του σχολείου μας!!!

   Είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών του 21 ου Δημοτικού Σχολείου για ένα σχολείο ποιοτικό, ασφαλές, χωρίς υποβάθμιση και για να μη χαθεί ούτε μία οργανική θέση!!!

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Σύλλογου γονέων 21ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Ο Πρόεδρος ,

Δημήτρης Στενός , Ιατρός