MY KTEO

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας κοντά στους εργαζομένους της evia-tempo (ΦΩΤΟ)


Αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικό Κέντρο Εύβοιας βρέθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην evia-tempo, στο Βασιλικό, για να στηρίξουν τη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει για σήμερα οι εργαζόμενοι. 

Αιτήματα των εργαζομένων είναι μεταξύ άλλων οι ουσιαστικές αυξήσεις και η συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας:

"Στηρίζουμε τους εργαζόμενους της EVIOP – TEMPO για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι της EVIOP – TEMPO
Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στηρίζει τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιείτε διεκδικώντας υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
Οι κινητοποιήσεις σας είναι απάντηση στις απαράδεκτες προτάσεις της εργοδοσίας που θέλει να σας πετάξει ορισμένα «ψίχουλα» την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει και τα χρήματα τελειώνουν τις πρώτες μέρες μετά την πληρωμή της μισθοδοσίας.

Ο αγώνας σας είναι δίκαιος:
Γιατί με τη δουλειά και τον ιδρώτα σας έχετε παράξει τεράστιο πλούτο για λογαριασμό της εταιρείας.
Γιατί βάζει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των αναγκών σας, να ζήσετε αξιοπρεπώς τις οικογένειές σας.

Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να «τσιμπήσει» στο ότι η εταιρεία «δε βγαίνει» για περισσότερα, ότι είναι σε φάση «αναδιάρθρωσης» και άλλα τέτοια. Σας ρώτησε αν μπορείτε να πληρώσετε το σούπερ μάρκετ, το ενοίκιο, το ρεύμα, το πετρέλαιο, τα φροντιστήρια, τις δραστηριότητες και τις σπουδές των παιδιών σας; Έδειξε «κατανόηση» όταν παλιότερα σας έκανε μειώσεις μισθών; Μοιράστηκε τα κέρδη της με εσάς όταν αυτά «χτυπούσαν κόκκινο»;

Στον αγώνα που δίνετε δεν είστε μόνοι.

Οι μεγάλες Απεργίες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δεν ανέχονται άλλο να ζουν με «ψίχουλα» την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι «μπουκώνουν» από κέρδη.

Αυτό συμβαίνει και στην περιοχή μας όπου σε μια σειρά χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στα Σωματεία τους, αγωνίζονται και διεκδικούν –όπως κι εσείς- Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση των δικαιωμάτων.

Εκεί βρίσκεται η ελπίδα, εκεί βρίσκεται η προοπτική.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα είναι δίπλα σας σε αυτό τον αγώνα."