MY KTEO

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Χαλκίδα: Ο προεκλογικός μποναμάς Μητσοτάκη για την Εύβοια – Ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών στη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)



Σε συγκέντρωση στη παραλία της Χαλκίδας μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας επισήμανε την κρισιμότητα των ευρωεκλογών για τη σταθερότητα της χώρας, τόνισε ότι η ευθύνη της δεύτερης τετραετίας είναι πολύ βαριά, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που έγιναν και σε εκείνα που δρομολογούνται στην Εύβοια, αλλά και σε όλη τη χώρα, λέγοντας ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στο σημείο και ανέμενε την άφιξη του πρωθυπουργού, ο οποίος περπατώντας στην παραλία της Χαλκίδας συνομίλησε με πολίτες και έβγαλε τις καθιερωμένες selfies.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλωσόρισαν στη Χαλκίδα η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, υπογραμμίζοντας την ανταπόκριση του πρωθυπουργού στα ζητήματα που θέτουν κατά καιρούς για τη Χαλκίδα, αλλά και όλη την Εύβοια.

Εν μέσω χειροκροτημάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνοντας το λόγο έστειλε μήνυμα νίκης, τονίζοντας αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές πως η ΝΔ θα εξακολουθήσει να είναι πανίσχυρη. «Το τι θα γίνει στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον όλων μας. Γι' αυτό η συμμετοχή των πολιτών στις ευρωεκλογές είναι αναγκαία και η ψήφος σας έχει μεγάλη σημασία» υπογράμμισε από τη Χαλκίδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι κάλπη των ευρωεκλογών δεν πρέπει να είναι μια χαλαρή κάλπη.

Τα έργα στην Εύβοια
 Όσον αφορά τα έργα που υλοποιούνται στην Εύβοια ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Επισκεφτήκαμε πριν από λίγο την Δημοτική αγορά. Ένα έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ''Τρίτσης''. Θα είναι ένα έργο αναφοράς όταν ολοκληρωθεί. Ένα μόνο μικρό παράδειγμα των σημαντικών παρεμβάσεων σε όλη τη χώρα».

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο και είμαστε χαρούμενοι που πλέον τα έργα παραδίδονται» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «στην Εύβοια είχαμε πολλές εκκρεμότητες από το παρελθόν. Η παράκαμψη της Χαλκίδα επιτέλους ξεκινά».

 «Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο έργο του κάθετου οδικού άξονα, έργο αναφοράς για ολόκληρη την Εύβοια» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο βόρειος άξονας της Εύβοιας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για εμένα και την κυβέρνηση συνολικά» συμπλήρωσε.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αυξημένη τουριστική κίνηση της μέρες του Πάσχα στην Εύβοια, έκανε μια αντιπαραβολή με τις μέρες απαισιοδοξίας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και προσέθεσε ότι «κάνουμε πολιτική για τους πολίτες».

Στη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας
Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκαν την υπό ανακατασκευή Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, όπου ενημερώθηκαν από την δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό για την πορεία των εργασιών. Στην συνέχεια όλοι μαζί πεζοί, μέσω της οδού Βενιζέλου κατευθύνθηκαν προς την παραλία Χαλκίδας, με τη δήμαρχο και τον περιφερειάρχη να ενημερώνουν τον πρωθυπουργό και για το έργο της ανάπλασης των οδών Βενιζέλου, Αρεθούσης και 28ης Οκτωβρίου.