MY KTEO

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Καταγγελία του Γιάννη Μπουροδήμου


Η λέξη  ΝΤΡΟΠΗ είναι πολύ επιεικής για να χαρακτηρίσει τον Γ.ΨΑΘΑ και τις ενέργειές του,στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δίρφυς με την εγκατάσταση  αιολικών πάρκων ,κυριολεκτικά πάνω από τις κατοικίες των κατοίκων της περιοχής.

   Από την πρώτη μέρα που βγήκε το πρόβλημα,εντελώς τυχαία βέβαια με την εκλογή στη θέση του Δημάρχου του Γ.ΨΑΘΑ,σύσσωμη η τοπική κοινωνία τοποθετήθηκε αρνητικά στην προοπτική εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην περιοχή.

   Στο ίδιο μήκος κύματος ,στα λόγια βέβαια όπως θα καταλάβετε,κινήθηκε και ο Γ.ΨΑΘΑΣ ο οποίος όπου βρισκόταν διατυμπάνιζε την αντίθεσή του και την πρόθεσή του να προσφύγει στο ΣΤΕ και στο Ευρωπαικό δικαστήριο.

   Βεβαίως δεν συγκάλεσε ποτέ το Δημοτικό συμβούλιο για να συζητήσει το θέμα και η σύγκληση έγινε στις 24 Μαρτίου 2021 μετά από την κατάθεση αίτησης με υπογραφές από τους συμβούλους σύσσωμα της αντιπολίτευσης.

   Εκεί την ανάγκη κάνοντας φιλοτιμία,αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να υποβληθεί αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ,καταγγελία στην Ευρωπαική επιτροπή και στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο.

   Ακολούθησε στις 20 Απριλίου 2021 η συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής όπου ομόφωνα αποφασίστηκε και δόθηκε εντολή στον Γ.ΨΑΘΑ να υλοποιηθεί,η άσκηση ένδικων μέσων στο ΣΤΕ,η προφορική στήριξη της αίτησης ενώπιον του ΣΤΕ . 'Ορισε πληρεξούσιο δικηγόρο προκειμένου να συντάξει,να καταθέσει την αίτηση και να την στηρίξει νομικά κατά την εκδίκασή της στο ΣΤΕ την Δικηγόρο Θεσσαλονίκης Κα Αγγελική Καλλία-Αντωνίου του Κων/νου λόγω της εξειδικευμένης γνώσης και εμπειρίας της.

   Μετά από αυτές τις αποφάσεις όλοι περίμεναν τις αποφάσεις του ΣΤΕ επί της αίτησης ακύρωσης  του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων.

   Ο Δήμαρχος Γ.ΨΑΘΑΣ λέγοντας συνειδητά ψέματα διαβεβαίωνε όλους, ότι η αίτηση έχει κατατεθεί και μάλιστα την ημέρα της εκδίκασης έβαλε και λεωφορείο για να μεταβούν δημότες να την υποστηρίξουν ενώπιον του ΣΤΕ.

   Την ίδια τακτική ακολούθησε και στην ανοικτή σύσκεψη η οποία έγινε στη Στενή στις 20 Μαρτίου 2024 μετά από πρωτοβουλία των προέδρων ΣΤΕΝΗΣ και ΚΑΜΠΙΩΝ,όπου και πάλι λέγοντας συνειδητά ψέματα βγήκε λάβρος κατά του ΣΤΕ,κατήγγειλε λειτουργίες σε άλλες περιοχές του νομού,απείλησε με προσφυγή στο Ευρωπαικό δικαστήριο και δεσμεύτηκε ότι θα συνεδριάσει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο γιατί εκείνη την περίοδο η πληρεξούσια δικηγόρος μας Κα Καλλία έλειπε στο εξωτερικό.

   Μάλιστα βλέποντας αυτή την "καθαρή" θέση του Γ.ΨΑΘΑ ο Κος Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ πρότεινε και όλοι αποδεχτήκαμε ο εν λόγω κύριος να μπεί επικεφαλής και να συντονίσει αυτοδιοικητικούς και άλλος φορείς του νομού στον κοινό αγώνα για την ακύρωση στην πράξη της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην Κ.Εύβοια,πρόταση την οποία ο Γ.ΨΑΘΑΣ αποδέχτηκε.

   ΚΩΣΤΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.

Στην χθεσινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχαμε θέσει ως θέμα τα αιολικά πάρκα.  Αφού είχαμε στα χέρια μας τις αποφάσεις του ΣΤΕ 159-165/2024  με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην υπ.αριθ. 162/2024 απόφαση η οποία αφορούσε την εγκατάσταση πάρκων στα όρια του Δήμου μας,απουσίαζε από τους αιτούντες ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ και από τους παριστάμενους δικηγόρους η Κα Καλλία.

   Ενώ όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι ΚΑΡΥΣΤΟΥ,ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ,ΕΡΕΤΡΕΙΑΣ και πολλοί σύλλογοι των περιοχών αυτών είχαν υποβάλλει ενστασεις ενώπιον του ΣΤΕ, ρωτήσαμε τον Δήμαρχο άν ο Δήμος μας είχε υποβάλλει ένσταση.

   Η απάντηση μας συντάραξε όλους. Ο Γ.ΨΑΘΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΕ. Οι δικαιολογίες γελοίες, για κλάματα.

Κοροιδεύοντας μονίμως κατοίκους,φορείς,συνεργάτες και καταπατώντας την εντολή που έλαβε από δημοτικό συμβούλιο και οικονομική επιτροπή έκανε αυτό που του υπέδειξαν κάποιοι άλλοι.

 Δεν υπολόγισε όμως ότι όλες οι λαικές παροιμίες που μιλούν για τους Ψεύτες και όχι μόνο,έχουν βγεί από την ζωή και πάντα επιβεβαιώνονται.

Ο Γ.ΨΑΘΑΣ είναι υπόλογος ενώπιον των κατοίκων της περιοχής γιατί πρόδωσε τον αγώνα και γιατί ξεπούλησε τα τοπικά συμφέροντα για τα οποία έχει δώσει όρκο ότι θα υπηρετεί,σε αλλότρια συμφέροντα.

Είναι υπόλογος επίσης για παράβαση καθήκοντος για την μη υλοποίηση των υπ αριθ 13/2021 αποφ.Δ.Σ και 58/2021 αποφ. Οικονομικής επιτροπής.

Τις επόμενες μέρες θα κινηθούν από την πλευρά μας οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αγαπητοί συνδημότες ,φίλοι Ευβοείς

για να πέσει ένα κάστρο χρειάζεται ένας ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ και ΕΝΑΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ.

Εύχομαι στο νομό μας να μην αποδειχθεί ότι υπήρξαν ή υπάρχουν πολλοί.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ.