MY KTEO

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Χαλκίδα: Στα πολύ μαλακά έπεσαν οι 4 κατηγορούμενοι που αντιμετώπιζαν κατηγορίες πρόκληση εκρήξεων σε Α.Τ.Μ. τραπεζών στην Εύβοια

 


Από 8 χρόνια κάθειρξη που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα για κακουργηματικές πράξεις από το Εφετείο Κακουρημάτων Ευβοίας τελικά στην δίκη τους που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα σε δεύτερο βαθμό, οι κατηγορίες τους μετατράπηκαν σε πλημμελήματα και οι 4 κατηγορούμενοι τελικά καταδικάστηκαν ο ένας σε 2,5 χρόνια φυλάκιση και οι άλλοι τρεις σε 8 και 10 μήνες φυλάκιση. Έτσι αποφυλακίστηκε και ο τελευταίος που βρισκόταν κρατούμενος των Φυλακών Χαλκίδας. Οι άλλοι τρεις είχαν αποφυλακιστεί νωρίτερα με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσα στους δικηγόρους των κατηγορουμένων ήταν και ο Θανάσης Τάρτης. Υπενθυμίζεται ότι οι εμπλεκόμενοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για σύσταση συμμορίας, πρόκληση εκρήξεων σε Α.Τ.Μ. τραπεζών, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, εμπρησμούς οχημάτων, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, κλοπές τροχοφόρων και άλλα αδικήματα.

Από την ενδελεχή έρευνα, προέκυψε ότι η  εμπλοκή τους ήταν

Ανατίναξη Α.Τ.Μ. που ήταν εγκατεστημένο σε πρόσοψη καταστήματος super market , στην περιοχή της Χαλκίδας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 17-06-2019, χωρίς να καταφέρουν τελικά να αποσπάσουν χρήματα. Οι δράστες ακολούθως εμβόλισαν την είσοδο του καταστήματος, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από την περιοχή, ενώ ακολούθως προέβησαν στον εμπρησμό του προαναφερόμενου οχήματος.

Ανατίναξη Α.Τ.Μ. τραπέζης, εντός του λιμένα των Νέων Στύρων Ευβοίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 14-12-2020 , που είχε ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του. Οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν περισσότερα από (100.000) ευρώ, ενώ διέφυγαν από το σημείο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από την περιοχή της Χαλκίδας και στο οποίο προκάλεσαν ομοίως τον εμπρησμό του. Στο σημείο της ανατίναξης είχε βρεθεί το λάστιχο που είχαν διοχετεύσει το αέριο στο Α.Τ.Μ.. Την προανάκριση για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε αναλάβει αρχικά το Λιμεναρχείο Καρύστου.

Επιπλέον, το απόγευμα της 14-01-2021, οι δράστες χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εξ αυτών, προσπάθησαν να διαρρήξουν Α.Τ.Μ. τράπεζας που βρίσκεται εγκατεστημένο στην πρόσοψη μη λειτουργούντος καταστήματος, σε περιοχή της Χαλκίδας, χωρίς να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. και τράπηκαν σε φυγή.

Τέλος, όπως προέκυψε, η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και ο εντοπισμός των συλληφθέντων χθες (28-03-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Βασιλικό Χαλκίδας, απέτρεψε την ανατίναξη και διάρρηξη του Α.Τ.Μ., που ήταν εγκατεστημένο στην πρόσοψη καταστήματος super market της περιοχής. Μάλιστα στη θέα των προστρέξαντων αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν, χωρίς αποτέλεσμα, καθώς το όχημά τους προσέκρουσε σε σταθερό σημείο, γεγονός που τους ανάγκασε να το ακινητοποιήσουν και να αποκρύψουν την μπουκάλα με το εύφλεκτο αέριο που θα χρησιμοποιούσαν, καθώς και τις κλεμμένες κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα.