MY KTEO

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Το ΣτΕ αποφάσισε την άρση της ανάκλησης της άδειας τομής για την εγκατάσταση δύο καλωδίων υπερυψηλής τάσης στο Μύτικα – Τις επόμενες κινήσεις εξετάζει η δήμαρχος Χαλκιδέων


Αρνητική ήταν η εξέλιξη στο θέμα με την εγκατάσταση δύο καλωδίων υπερυψηλής τάσης στον κεντρικό δρόμο της Κοινότητας Μύτικα, αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την άρση της ανάκληση της άδειας τομής που είχε δοθεί από το Δήμο Χαλκιδέων στον ΑΔΜΗΕ.

Πριν δυο μήνες περίπου η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με τη διπλή εντολή για ανάκληση της άδειας τομής που είχε δοθεί στον ΑΔΜΗΕ είχε προκαλέσει η διακοπή του έργου, το ΣτΕ όμως έκρινε πως ο Δήμος Χαλκιδέων δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα και προχώρησε σε άρση της ανάκλησης.

Σε παρέμβασή της στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Αρχοντούλα Κυριακουλάκη, εκ μέρους των κατοίκων του Μύτικα ζήτησε ο Δήμος Χαλκιδέων να προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά του έργου, ώστε να μην συνεχιστεί.

Η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα τόνισε ότι θα πράξει ότι υποδειχθεί από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου και τον δικηγόρο των κατοίκων, που είναι σε συνεχή επικοινωνία.