MY KTEO

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Δηλώνει την συμπαράσταση και την στήριξη του στο Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Χαλκίδας


Ντράπηκε και η ντροπή με το έγγραφο που απέστειλε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στο Σύλλογο Εργαζομένων της Χαλκίδας  το οποίο αναρτήθηκε στο site της Ομοσπονδίας στις 28/6, ενώ ταυτόχρονα  κυκλοφόρησε σε ειδησεογραφικό  site της Χαλκίδας, σχετικά με την διαγραφή των Δ/ντριών της Νοσηλευτικής και της Διοικητικής Υπηρεσίας από το Σωματείο Εργαζομένων.

     Για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε αυτό που καταγγέλλουμε σχεδόν σε κάθε Γενικό Συμβούλιο αλλά και στις ελάχιστες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής σχετικά με την καθεστωτική-ιδιοκτησιακή αντίληψη της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αναφορικά με την λειτουργία της Ομοσπονδίας.

     Μάλιστα προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, λειτουργώντας και αυτή τη φορά αντικαταστατικά, χωρίς καμία σύγκλιση της Εκτελεστικής Επιτροπής, χωρίς καμία έστω ενημέρωση των μελών της (για συζήτηση ούτε λόγος) για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι η πρωτόγνωρη και πρωτοφανής καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ εναντίον ενός Σωματείου-μέλους της, για απόφαση του. 

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!!

     Βέβαια τα μέλη και η Πρόεδρος του Δ.Σ του Σωματείου του Γ.Ν. Χαλκίδας ούτε προεκλογικές φιέστες με ομιλητή τον Υπουργό διοργανώνουν, ούτε ψήνουν σουβλάκια στην πλατεία Συντάγματος και τρωγοπίνουν με τον Υπουργό Υγείας , ούτε εύχονται καλή επιτυχία στον πρωθυπουργό από το μπαλκόνι της ΠΟΕΔΗΝ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Υπουργείο Υγείας.

     Το Σωματείο της Χαλκίδας απεναντίας είναι γνωστό  για τους αγώνες του τα τελευταία 4 χρόνια, προφανώς ενοχλώντας το «σύστημα και τα όργανά του». Ανέδειξε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Χαλκίδας και έχουν άμεση επίπτωση στους Πολίτες και τους Εργαζόμενους σε αυτό, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μηνυτήριες αναφορές κ.λ.π. ενώ η Πρόεδρος του Σωματείου είχε καταθέσει ως μάρτυρας για την λειτουργία της ΜΕΘ επί Covid μετά από εισαγγελική παραγγελία σχετικά με τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

     Αντίθετα η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ήταν ανύπαρκτη και δεν παρείχε καμία στήριξη στον Σύλλογο Εργαζομένων Ν.Ν Χαλκίδας  όταν ο τελευταίος προχωρούσε σε καταγγελίες και οργάνωνε κινητοποιήσεις για:

           τη λειτουργία της κλινικής covid19, κατά την περίοδο της πανδημίας

           τη λειτουργία της ΜΕΘ και τις αναλογίες προσωπικού

           τη λειτουργία του ΤΕΠ Covid, του ΤΕΠ του νοσοκομείου Χαλκίδας

           την υποστελέχωση και πλήρη απαξίωση της λειτουργίας του Παιδιατρικού τμήματος

           τις συχνές φιλοξενίες παιδιών με εισαγγελική εντολή

           τις μετακινήσεις προσωπικού

           την ανάθεση αλλότριων καθηκόντων στις μαίες

           την τιμωρητική συμπεριφορά σε εργαζόμενους

           για την απόλυση των 40 συναδέλφων στη φύλαξη και την καθαριότητα

           για την υπόθεση των 39 Εργαζομένων για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου την ημέρα της εκδίκασης

           για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, κατά παντός υπευθύνου, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο Χαλκίδας

           για την επισφαλή λειτουργία των χειρουργείων, την ημέρα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ;

           για την αποδυνάμωση και επικίνδυνη λειτουργία τμημάτων του νοσοκομείου, προκειμένου, να λειτουργήσουν τα Απογευματινά Χειρουργεία, επί πληρωμή;

     Τα δε Διευθυντικά στελέχη των υπηρεσιών του νοσοκομείου ήταν απέναντι σε αυτές τις δράσεις εντός και εκτός του νοσοκομείου.

     Και φυσικά η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ήταν άφαντη από το μεγάλο Πανευβοϊκό συλλαλητήριο που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων Χαλκίδας  με τη συμμετοχή όλων των πρωτοβάθμιων Σωματείων Υγείας της Εύβοιας, μαζί με τα Σωματεία του ιδιωτικού τομέα, σε αντίθεση με την παράταξή μας που έδωσε το αγωνιστικό παρόν.

 

     Το χυδαιότερο όλων όμως  είναι ότι, με ευθύνη της πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ),  κανένα από όλα αυτά τα έγγραφα που έστελνε το Σωματείο της Χαλκίδας, και ενημέρωνε για τις δράσεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του, ουδέποτε είχαν αναρτηθεί στο  site της Ομοσπονδίας και φυσικά δεν υπήρξε καμία ενημέρωση  τόσο των μελών της Ε.Ε όσο και των παρατάξεων.

    Όλα αυτά βέβαια έχουν την εξήγησή τους. Το Σωματείο της Χαλκίδας δεν ελέγχεται από τις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ οι οποίες προφανώς στην προσπάθειά να βρουν ερείσματα που έχουν σχέση με τις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες της Ομοσπονδίας προχώρησαν σε αυτήν  την επαίσχυντη ανακοίνωση, καταγγέλλοντας στην πράξη ένα Σωματείο–μέλος της, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να εξετάσουν την ουσία του όλου ζητήματος.

     Η παράταξη μας σαφώς είναι κατά των διαγραφών εργαζομένων, όμως όταν ένα Σωματείο τηρώντας και εφαρμόζοντας τις καταστατικές  του διαδικασίες προχωράει σε μια τέτοια κίνηση ενημερώνοντας παράλληλα την Ομοσπονδία, θα έπρεπε το λιγότερο να έχει προβληματίσει την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.

    Η παράταξή μας, δηλώνοντας  καταρχάς την συμπαράσταση και την στήριξη του στο Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Χαλκίδας, συμφωνώντας με την πρόταση του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ  και επικεφαλής της παράταξης Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα (Α.Ρ.Μ.Α)Τάκη Παντέλη ζητάει άμεση ανάκληση της σχετικής Ανακοίνωσης και την σύγκλιση της  Ε.Ε προκειμένου να συζητηθεί το όλο θέμα.