MY KTEO

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Υπάλληλος της Περιφέρειας τα «τσέπωνε»

Έναν 56χρονο υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών  Περιφερειακής Ενότητας  συνέλαβε την Τρίτη η αστυνομία.
Ο 56χρονος κατηγορείται για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, της απόπειρας εκβίασης, της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της νομοθεσίας περί δηλώσεων και ελέγχου περιουσιακής κατάστασης, καθώς και των διατάξεων της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από καταγγελία ενός 35χρονου, από τον οποίο ο υπάλληλος είχε απαιτήσει εκβιαστικά 50 ευρώ προκειμένου να προσθέσει στην άδεια κυκλοφορίας ενός φορτηγού επαγγελματική δραστηριότητα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη ο 56χρονος, ενώ προηγουμένως είχε παραλάβει από τον 35χρονο το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στο γραφείο του και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος, και κατά το παρελθόν είχε απαιτήσει και λάβει από τον 35χρονο χρήματα για την διεκπεραίωση παρόμοιων υποθέσεων.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 56χρονου συλληφθέντα, βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 17.350 ευρώ (85 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και 81 χαρτονομίσματα των 100 ευρώ), το οποίο δεν είχε δηλώσει καθώς και ένα πιστόλι κρότου - λάμψης.