MY KTEO

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

«Φθινοπωρινό τοπίο» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών

 Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, οι μικροί μαθητές των Νηπιαγωγείων της Τοπικής Κοινότητας Πάλιουρα και Μακρυκάπας, συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους Χρύσα
Παπαδέλα και Μάντυ Μαυρουδή.


Αφού αναφερθήκαμε στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της βιβλιοθήκης διαβάσαμε το παραμύθι της Nadine Brun-Cosme  «Ο μεγάλος λύκος & ο μικρός λύκος : Το φυλλαράκι που δεν έπεφτε». Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία που μαθαίνει στα παιδιά την έννοια της γενναιότητας, της φιλίας, της υπομονής και τα ρίσκα που παίρνουμε κάποιες φορές προκειμένου  να κάνουμε ευτυχισμένους αυτούς που αγαπάμε.
Στην συνέχεια κάναμε αναφορά στο φθινόπωρο και μέσω ενός θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά αυτοσχεδίασαν και αναπαρέστησαν τις αλλαγές που συμβαίνουν στην φύση.
Έπειτα παρατηρήσαμε πίνακες ζωγραφικής με φθινοπωρινά θέματα,  εστιάζοντας την προσοχή μας στα χρώματα που έχουν χρησιμοποιήσει  οι δημιουργοί τους και επηρεασμένοι από αυτούς, τα παιδιά συνέθεσαν το δικό τους φθινοπωρινό τοπίο σε χαρτί του μέτρου.

Η υπεύθυνη


Μαρία Αναστασίου