MY KTEO

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ο Ηλίας Θαλάσσης για τα Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα: «Είναι ντροπή το ίδιο το κράτος να λειτουργεί ως τοκογλύφος και εκβιαστής»

Εξοργισμένος είναι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Εύβοιας, Ηλίας Θαλάσσης, με την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει επιπλέον «καπέλο» στα Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα. Σε δήλωσή του στο  eviatop  τόνισε:
«Αντί το Υπουργείο Οικονομικών να αδειάζει την ιδέα του Υφυπουργού Υποδομών, Νικόλαο Μαυραγάνη, για μείωση των Τελών Κυκλοφορίας στα οχήματα, ας κάνει το πιο σωστό και πιο ανθρώπινο, για να μπορούν οι ιδιοκτήτες να μην πετάνε τα αυτοκίνητά τους ή να καταθέτουν πινακίδες. Να φροντίσει να πληρώνονται τα Τέλη Κυκλοφορίας σε τρίμηνα ή τετράμηνα, ώστε οι πολίτες να πάρουν μια ανάσα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται ο κλάδος του αυτοκινήτου και όσοι δραστηριοποιούνται γύρω από αυτόν. Επιμένουμε γιατί είναι δίκαιο. Πρέπει να μπει τέλος στο παραμύθι για Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα, το οποίο είναι και ψεύτικο και τοκογλυφικό, από το ίδιο το κράτος. Στην ουσία το κράτος εισπράττει για μια φορά το χρόνο για ένα μήνα, ή τρεις, ή τον υπόλοιπο χρόνο, αλλά με πρόστιμο «καπέλο» που αντιστοιχεί σε έναν ή δυο μήνες. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι ντροπή το ίδιο το κράτος να λειτουργεί ως τοκογλύφος και εκβιαστής, πατώντας στον πόνο του πολίτη. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις και σύντομα.»