MY KTEO

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Σωματείο εργαζομένων πρώην Τσαούσογλου: Γιατί αργούν από την σύνδικο τόσο πολύ οι διαδικασίες;


Καθυστερούν οι διαδικασίες αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων στα Ελληνικά Σωληνουργεία πρώην Τσαούσογλου και γι΄αυτό θα ζητήσουν την αντικατάσταση της συνδίκου:
"Όπως γνωρίζουμε από προηγούμενη ανακοίνωση τα Ελληνικά Σωληνουργεία οδηγήθηκαν σε
πτώχευση το Δεκέμβριο του 2015 και έπειτα, ανέλαβε σύνδικος για να προχωρήσει τις εργασίες της πτώχευσης. Από τότε παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στις διαδικασίες: ενάμιση χρόνο για να ολοκληρωθούν οι αναγγελίες πιστωτών , 27 μήνες για την ολοκλήρωση της απογραφής και την εκτίμηση της περιουσίας (μηχανήματα , κτίρια κ.λ.π. ), παρ' ότι οι εργαζόμενοι που ανέλαβαν την απογραφή είχαν τελειώσει ένα χρόνο νωρίτερα.
  Από τον Απρίλιο του 2016 ανέλαβαν τη φύλαξη του εργοστασίου απολυμένοι εργαζόμενοι για να το προστατέψουν από κλοπές και φθορές τρίτων και συνεχίζουν να το φυλάνε μέχρι και σήμερα.
  Το αποκορύφωμα των καθυστερήσεων είναι η κοινοποίηση της απόφασης του Δικαστηρίου που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2017 για τις αντιρρήσεις της Euro bank ( για τις οφειλές προς τους εργαζόμενους ). Η συγκεκριμένη απόφαση βγήκε τον Ιούνιο, υπέρ των εργαζομένων και η σύνδικος δεν έχει κοινοποιήσει την απόφαση επίσημα στην Euro bank, δίνοντας της έτσι χρόνο για να προετοιμαστεί για έφεση και δημιουργώντας ερωτηματικά για το αν υπάρχει σκοπιμότητα.
  Όταν ρωτήθηκε για την καθυστέρηση αυτή, είτε έλεγε ότι δεν είχε χρήματα, είτε ότι «προβληματιζόταν» για το αν θα έπρεπε να την κοινοποιήσει και στους εργαζόμενους.

Το ερώτημα είναι γιατί αργούν από την σύνδικο τόσο πολύ οι διαδικασίες;

Υπάρχει κάποια σκοπιμότητα πίσω από τις καθυστερήσεις;

Υπάρχει άγνοια της διαδικασίας από την σύνδικο;

  Ό,τι και να ισχύει την κρίνει ακατάλληλη για τη θέση αυτή, αλλά και επικίνδυνη για την περιουσία του εργοστασίου που απαξιώνεται μέρα με τη μέρα, μέχρι να αρχίσουν οι διαδικασίες της εκποίησης, αν ποτέ αυτές ξεκινήσουν.
  Αν και το Σωματείο είχε επισημάνει τις καθυστερήσεις και τους κινδύνους με επιστολή που είχε στείλει παλιότερα, η εισηγήτρια της πτώχευσης δεν κάνει τίποτα για αυτές.
  Το Σωματείο θα ζητήσει την αντικατάσταση της συνδίκου διατηρώντας το δικαίωμα κάθε νόμιμης ενέργειας για την απώλεια χρημάτων που έχει γίνει λόγω της απαξίωσης της περιουσίας του εργοστασίου."