MY KTEO

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα κλοπή καλωδίων στο Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας


Και νέα κλοπή καλωδίων στο Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας έγινε αντιληπτή χθες ομάδα απολυμένων που πραγματοποιούσε ελέγχους στις πόρτες των υποσταθμών.
Οι κλέφτες είχαν παραβιάσει το λουκέτο της πόρτας του Υ/Σ Ηλεκτρόφιλτρου Ψυχραντηρίου Δ΄
μονάδας και στη θέση του είχαν βάλει ένα όμοιο δικό τους για να μην φαίνεται η παραβίαση ώστε να μπορούν να μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν.
Διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ότι οι κλέφτες έδρασαν με σχέδιο και άνεση γεγονός που υποδηλώνει ότι τους παρέχεται προστασία από τσιλιαδόρους που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο.
Όπως φαίνεται στην (φωτό 1) μετακίνησαν ολόκληρη μονάδα (ντουλάπα) κλιματιστικού για να έχουν πρόσβαση στο κανάλι με τα καλώδια που βρίσκονταν πίσω από το κλιματιστικό. (Φωτό 2).
Στη (φωτό 3) φαίνεται και μια σκάλα που χρησιμοποίησαν και την οποία δεν έφεραν φυσικά από το σπίτι τους. Η σκάλα αυτή είναι κλεμμένη κι έχει ένα καρτελάκι που δηλώνει ότι φυλασσόταν στην αποθήκη υλικών (φωτό 4) . Ο τύπος αυτής της σκάλας είχε αποσυρθεί από το 2010 γιατί δεν πληρούσε τους κανόνες ασφάλειας και απαγορευόταν η χρήση της. Προφανώς οι κλέφτες έχουν «χτυπήσει» και την αποθήκη υλικών.
Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι λίγα μέτρα πιο πέρα από την τελευταία δράση των κλεφτών βρίσκεται υπαίθρια αποθήκη με καλώδια, όμοια με αυτά που κλέβουν καταστρέφοντας τους υποσταθμούς, τα οποία όμως παραμένουν ΑΘΙΚΤΑ !!!! (Φωτό 5).
Πριν λίγες μέρες επισκέφθηκαν το εργοστάσιο εκπρόσωποι της LAFARGE στους οποίους δείξαμε το μέγεθος της καταστροφής που έχουμε, μέχρι στιγμής, καταγράψει. Περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα πάρουν για να αποτρέψουν αυτήν την συνεχιζόμενη καταστροφή. Η εντύπωσή μας είναι ότι δεν συγκινήθηκαν ιδιαίτερα. Ευχόμαστε να έχουμε κάνει λάθος.
Τέλος για να γίνει αντιληπτό αυτό το μέγεθος της καταστροφής δημοσιεύουμε μια φωτό από το GOOGLE EARTH, όπου με κίτρινες γραμμές έχουμε σημειώσει τις κλοπές- καταστροφές. Με κόκκινες γραμμές και σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η πύλη του εργοστασίου, η οποία υποτίθεται ότι φυλάσσεται σε 24ωρη βάση από εν ενεργεία υπαλλήλους (φύλακες-θυρωρούς) της LAFARGE…….