MY KTEO

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Καραβά (αιρετός ΠΥΣΠΕ): Ως νομός εξακολουθούμε να έχουμε πολλά κενά!


Μετά τη β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και την τοποθέτηση των συναδέλφων από τον κ. Διευθυντή Π.Ε. Εύβοιας, οφείλω να σας ενημερώσω ότι ως νομός (Α και Β περιοχή) εξακολουθούμε να έχουμε πολλά κενά. Σε δασκάλους και νηπιαγωγούς ο αριθμός των κενών είναι
μικρότερος από τον αριθμό των κενών σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
Συγκεκριμένα, οι ελλείψεις μας σε εκπαιδευτικούς εικαστικών, θεατρικής αγωγής και μουσικής είναι αρκετές και σε εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής, αγγλικής γλώσσας και γερμανικής γλώσσας είναι τεράστιες με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των  σχολικών μονάδων (δε λειτουργούν ολοήμερα τμήματα ή υπολειτουργούν).
Όπως διαπιστώθηκε, για την κάλυψη των κενών αυτών, ο μεσάζοντας του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, επέλεξε για δεύτερη φορά, αφενός μεν για τα κενά εικαστικών, θεατρικής αγωγής, μουσικής, φυσικής αγωγής και αγγλικής γλώσσας, να στείλει στο υπουργείο  λιγότερα από τα απαιτούμενα, αφετέρου δε για τα κενά γερμανικής γλώσσας, να μη στείλει κανένα.
Η αντιμετώπιση αυτή από μέρους του αποδεικνύει περίτρανα ότι λειτουργεί μεροληπτικά κατά των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.
Ποιανών τα συμφέροντα εξυπηρετούν τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές;
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Απαίτηση όλων μας πρέπει, στη δεδομένη στιγμή, να είναι η άμεση κάλυψη όλων των κενών με αναπληρωτές συναδέλφους και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα του κλάδου για μόνιμους μαζικούς διορισμούς.


Καραβά Μελπομένη (Μένη)