MY KTEO

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ετοιμάζονται για διευρυμένη Νομαρχιακή στο ΚΙΝΑΛΛ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές-Τι λέει η εγκύκλιος

Ετοιμάζονται για διευρυμένη Νομαρχιακή στο Κίνημα Αλλαγής στην Εύβοια. Σύμφωνα με την εγκύκλιο η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής με τη Συντονιστική Γραμματεία της/των Τ.Ο. του Δήμου τον οποίο αφορά η διαδικασία, τους Βουλευτές και τα μέλη της ΚΠΕ από το νομό
και παρουσία του εξουσιοδοτημένου κλιμακίου, συζητά, εξειδικεύει, προγραμματίζει χρονικά και προετοιμάζει τη διαδικασία που ολοκληρώνεται με τη σύγκληση του Διευρυμένου Δημοτικού Οργάνου.

Εφόσον το κλιμάκιο το κρίνει αναγκαίο, αναλαμβάνει σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Γραμματέα της Ν.Ε., τον Γραμματέα της Σ.Γ. και τους Βουλευτές του Νομού πρωτοβουλίες διαβούλευσης με τους προτεινόμενους και ενδιαφερόμενους προκειμένου να τους ενημερώσουν για τη διαδικασία και να διασφαλιστεί η ενωτική και συνθετική στάση όλων.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Καταστατικό και τον Κανονισμό λειτουργίας, μπορεί στο πλαίσιο της διαδικασίας να αξιοποιηθεί κάθε δόκιμη διαδικασία αξιολόγησης για τον συγκεκριμένο δήμο, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες.

Είναι αυτονόητο ότι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση ή στην όποια άλλη διαδικασία αποφασιστεί, αποδέχονται τις τελικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του Κινήματος Αλλαγής.
Με το τέλος του 1ου σταδίου της διαδικασίας, το κλιμάκιο υποβάλλει σχετική έκθεση στον Γραμματέα της ΚΠΕ ο οποίος, σε συνεννόηση με την Επιτροπή Ψηφοδελτίων Αυτοδιοίκησης, ενημερώνει για την περαιτέρω εξέλιξη της διαδικασίας.

Με βάση την έκθεση του κλιμακίου για το 1ο στάδιο της διαδικασίας και τα συμπεράσματα της πολιτικής διαβούλευσης, με απόφαση του Γραμματέα της ΚΠΕ σε συνεννόηση με την Επιτροπή Ψηφοδελτίων Αυτοδιοίκησης συγκαλείται η Δ.Δ.Σ προκειμένου να προβεί στην πολιτική αξιολόγηση των προτάσεων και να εγκρίνει την τελική εισήγηση.

Στη διευρυμένη Νομαρχιακή μπορούν να συμμετέχουν, Μέλη ΚΠΕ από το νομό,

Γραμματείς Τομέων ή Δικτύων από το νομό, Περιφερειάρχης ή Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης ή Υποψήφιος Περιφερειάρχης, εφόσον έχει

Επιλεγεί, Περιφερειακοί Σύμβουλοι από το νομό που είναι μέλη του Κινήματος Αλλαγής, Γραμματείς Ν.Ε. των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κίνημα Δ.Σ. κ.λ.π.) που δεν είναι μέλη της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής, Όλα τα μέλη της/των Συντονιστικής/ών Γραμματείας/ών της/των Τ.Ο. του δήμου, τον οποίο αφορά η διαδικασία αξιολόγησης, Πρόεδροι ή Επικεφαλής παρατάξεων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων που είναι μέλη του Κινήματος Αλλαγής στο νομό, Πρώην αιρετοί Περιφερειάρχες, και πρώην Δήμαρχοι στο συγκεκριμένο δήμο που είναι μέλη του Κινήματος Αλλαγής, Δημοτικοί Σύμβουλοι που είναι μέλη του Κινήματος Αλλαγής του/των Δήμου/ων που αφορά η αξιολόγηση.