MY KTEO

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Στο Πρόγραμμα Δράσης και τις εξελίξεις στα θέματα των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκε ο Αυξωνίδης


Στο Πρόγραμμα Δράσης και τις εξελίξεις στα θέματα των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Άρης Αυξωνίδης. Συγκεκριμένα είπε: 

 α. Βαρέα και ανθυγιεινά
   Η ΑΔΕΔΥ από τον περασμένο Μάρτη «σήκωσε» το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών που αφορά περίπου το 1/5 των δημοσίων υπαλλήλων και από τις 3 του Απρίλη μέχρι και την Τετάρτη 3 του Οκτώβρη που έγινε η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των 13 ομοσπονδιών, έγιναν περισσότερες από 10 κινητοποιήσεις για το θέμα. Κινητοποιήσεις έγιναν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με κορυφαία εκείνη της 16ης Ιουλίου που μας αντιμετώπισαν με ΜΑΤ και χημικά και μετά τον τραυματισμό του Προέδρου της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. αναγκάστηκε ο Τσακαλώτος να μας δεχτεί. Κατά τη συνάντηση δε δεσμεύτηκε για ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε καν το πόρισμα της Επιτροπής δε μας έδωσε και ούτε μας το δίνει ακόμη. Μετά την κατάληψη που έγινε, στις 3 του Οκτώβρη στο γραφείο του, υποσχέθηκε αυτή την βδομάδα να δεχτεί να συναντήσει αντιπροσωπεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των ομοσπονδιών. Τελικά, η συνάντηση έγινε  την Πέμπτη 18 του Οκτώβρη.
    Αξιοσημείωτη είναι η στάση της παράταξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις κινητοποιήσεις. Όχι μόνο δεν έκαναν την εμφάνισή τους σε καμία κινητοποίηση, σε καμία συνάντηση με τον Τσακαλώτο, σε καμία κατάληψη, αλλά είχαν το θράσος να μας εγκαλούν στο Γενικό Συμβούλιο της 30η Ιουνίου γιατί δήθεν ήταν ανημέρωτοι. Η πλήρης ταύτισή τους με τον κομματικό τους φορέα, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος.
β. Η αξιολόγηση – Συνάντηση με Ξενογιαννακοπούλου
    Στις 25 του Οκτώβρη έχει προγραμματιστεί να γίνει στο ΣτΕ η πρώτη δίκη για το θέμα του αποκλεισμού από τις κρίσεις, συναδέλφων που πήραν μέρος στην απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ταυτόχρονα στα Γιάννενα διεξάγεται στο Εφετείο στις 14 του Νοέμβρη η πρώτη δίκη για την οποία είχαμε κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα.
   Το θέμα της κατάργησης της τροπολογίας Γεροβασίλη και της δυνατότητας συμμετοχής των συναδέλφων, που αποκλείστηκαν από τις κρίσεις, ήταν από τα πρώτα που θέσαμε κατά τη συνάντηση που είχαμε με την κ. Ξενογιαννακοπούλου στις 4 του Οκτώβρη. Ζήτησε χρόνο για να μας απαντήσει. Βέβαια η  κ.Ξενογαννακοπούλου δεν απάντησε σε κανένα από τα θέματα που της θέσαμε, όπως:
Αυξήσεις στους μισθούς, ξεπάγωμα της διετίας ’16 – ’17, συνταξιοδοτικό, προσλήψεις κ.λ.π. Για όλα ζήτησε πίστωση χρόνου. Δεν είχαμε άλλωστε καμία ψευδαίσθηση ότι θα παίρναμε απαντήσεις από μία υπουργό υπό προθεσμία.
γ. Απεργιακές κινητοποιήσεις – Διεκδικητικό πλαίσιο
   Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που έγινε στις 30 Αυγούστου δεν κατέληξε σε συγκεκριμένη πρόταση – απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις.  Συμφώνησαν οι παρατάξεις να διευρυνθεί το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της 30ης Μαΐου και με άλλα αιτήματα. Στις συζητήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατατέθηκε από το Π.Α.ΜΕ. πρόταση για 24ωρη απεργία στις 8 του Νοέμβρη.  Έγινε σύσκεψη των ομοσπονδιών του Δημόσιου Τομέα και ζητήσαμε και γραπτά την πρότασή τους για 24ωρη απεργία στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη. Μετά και την αποστολή των γραπτών αποφάσεων των ομοσπονδιών η Εκτελεστική Επιτροπή εισηγείται προς το Γενικό Συμβούλιο την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 14 του Νοέμβρη. Η 8η του Νοέμβρη αποκλείστηκε ως ημερομηνία λόγω των Πανελλαδικών Εκλογών που έχουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε. και η Π.Ο.Ε. – Υ.Ε.Θ.Α. στις 7 του Νοέμβρη.  Υπήρχε πρόταση για το θέμα της απεργιακής κινητοποίησης ότι πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε αυτή να γίνει ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
Η τελική απόφαση για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση λήφθηκε  στις 15 του Οκτώβρη στο Γενικό Συμβούλιο που έγινε  στα Γιάννενα.