MY KTEO

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Την ενίσχυση και αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών σχεδιάζει το υπ. Υγείας

Πολιτική προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας, αποτελεί η ενίσχυση και αναδιοργάνωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των δημόσιων νοσοκομείων, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά την παρέμβασή του στο Συνέδριο της Επείγουσας Ιατρικής.

Σύμφωνα με τον υπουργό η ενίσχυση και αναδιοργάνωση τους αποτυπώνεται, στην προκήρυξη 520 θέσεων μόνιμων ειδικευμένων γιατρών του ΕΣΥ στοχευμένα για τα ΤΕΠ των νοσοκομείων όλης της χώρας. Η επιλογή και ο διορισμός τους είναι σε εξέλιξη και πρέπει να επιταχυνθεί με μέριμνα των Υγειονομικών Περιφερειών.

«Αυτή είναι η 1η συγκροτημένη παρέμβαση στον Τομέα των Επειγόντων από ιδρύσεως του ΕΣΥ, η οποία θα αλλάξει ριζικά το τοπίο, στον βαθμό που συνοδευτεί με ένα ενιαίο πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των ΤΕΠ σε όλη τη χώρα» ανέφερε ο κ. Ξανθός. Επιπλέον μίλησε για τη θεσμοθέτηση της διετούς εξειδίκευσης στην επείγουσα ιατρική, τη σταδιακή ενίσχυση της 24ωρης εφημερίας ΚΥ Αστικού Τύπου.

Με τις παρεμβάσεις αυτές, τόνισε ο υπουργός «συνδυαστικά μπορεί να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό "φίλτρο" για περιστατικά πρωτοβάθμιου χαρακτήρα που σήμερα συρρέουν στα νοσοκομεία και, κυρίως, διασφαλίζεται η αυτόνομη στελέχωση των ΤΕΠ, η συνεχής παρουσία επαρκούς, εξειδικευμένου και καλά εκπαιδευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τα υψηλά standards οργάνωσης και ετοιμότητας τους, η διασύνδεση και συνέργεια με το ΕΚΑΒ, η διαρκής υποστήριξη από τις υπόλοιπες ειδικότητες, κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου».



Πηγή: ΑΠΕ