MY KTEO

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Παράκαμψη Χαλκίδας, Πανεπιστήμιο και συνοδά έργα Νέου Νοσοκομείου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου(ΒΙΝΤΕΟ)



Σε ανακοινώσεις προέβη ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αναφερόμενος στη Δημοτική Αγορα Χαλκίδας είπε πως "Την Πέμπτη έγινε συνεδρίαση του ΚΣΝΜ, μας κάλεσαν να πούμε τος απόψεις μας και στο τέλος μου ανέφεραν ότι η μελέτη
πέρασε και αναμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση για την δημοπράτηση της Δημοτικής Αγοράς. Μένει να υπογράψει η Υπουργός και έχουμε φτάσει στο 90%. Μένει ένα 10% για να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε".

 Η Έλενα Βάκα ρώτησε για την παράκαμψη της Χαλκίδας «ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποια ενημέρωση» δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων «θα ερχόταν μέσα στον Σεπτέμβριο ο Υπουργός να την ανακοινώσει και όλα πήγαν πίσω έπειτα από την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Μάτι. Αυτή είναι η ενημέρωση που έχω , όχι κάτι άλλο. Προσωπικά μου είπαν ότι δεν υπάρχει θέμα κια νααμένεται να δημοπρατηθεί».


Που βρίσκεται το θέμα των συνοδών έργων του Νοσοκομείου Χαλκίδας ρώτησε ο Νίκος Λεβέντης με τον Χρήστο Παγώνη να αναφέρει «σήμερα που υπήρξε επικοινωνία και περιμένουν να υπογράψει ο επικεφαλής της Αποκεντρωμένης, οι εκτιμήσεις της Υπηρεσίας είναι το αργότερο μέχρι 5 Νοεμβρίου να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα εδώ και 15-20 μέρες μέχρι να εγκρίνει τη νομιμότητα η Αποκεντρωμένη"

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων αναφέρθηκε και στο θέμα του Πανεπιστημίου. όπως είπε, "Σήμερα(χθες) ολοκληρώθηκε και η διαβούλευση για το Πανεπιστήμιο. Δημιουργούνται νέα 10 τμήματα και η Τεχνόπολη στην περιοχή της Χαλκίδας. Προβλέπει αρκετές Σχολές και ελπίζω μέχρι της 25 Οκτωβρίου να γίνει Νόμος του κράτους με ό,τι αυτό σημαίνει».