MY KTEO

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Πολιτικά παιχνίδια με την υποψηφιότητα στο Δήμο Χαλκιδέων


Προβληματισμό έχει φέρει στους απλούς νεοδημοκράτες της Χαλκίδας η δυστοκία ανάδειξης του προσώπου που θα διεκδικήσει το Δήμο Χαλκιδέων για λογαριασμό του κόμματος.  Μετά την απόσυρση του Φάνη Σπανού από την κούρσα δεν εμφανίστηκε επίσημα  άλλος πρόθυμος ούτε από
τον συνδυασμό του Θ. Ζεμπίλη ούτε έξω από αυτόν.
Απεναντίας εμφανίζονται με τη μορφή πληροφοριών ονόματα για να αναλάβουν το δύσκολο ρόλο της υποψηφιότητας χωρίς οι ίδιοι να έχουν εκδηλώσει τέτοια πρόθεση.
Κατά συνέπεια προκύπτει το εύλογο συμπέρασμα ότι κάποια παράκεντρα ψάχνουν να βρουν ένα εξιλαστήριο θύμα στο οποίο θα φορτώσουν τις ευθύνες και μετά θα σφυρίζουν αδιάφορα. Στηρίζονται στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα υποστηρίξει μέσω χρίσματος  υποψηφιότητες σε Δήμους της χώρας πλην των μεγάλων πόλεων.
Ξεχνούν βεβαίως ότι ο Δήμος της Χαλκίδας με πληθυσμό πλέον των εκατό χιλιάδων μόνο μικρής σημασίας δεν είναι. Κι αν δεν το ξεχνούν δεν το υπολογίζουν μπροστά στο όποιο πολιτικό όφελος υπολογίζουν για τον εαυτό τους. Εν τέλει αν οδηγήσουν το κόμμα στη διεκδίκηση του Δήμου χωρίς  ομοθυμία θα έχουν την ευθύνη για μια ήττα σε μια μάχη που σήμερα δείχνει αμφίρροπη.