MY KTEO

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Η ΕΛΜΕ για την διεκδίκηση δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν υπάρξει θετικές πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζομένους, σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και του επιδόματος αδείας.                                                                                                                    
Όπως γνωρίζετε, το ΣΤΕ   με τις αποφάσεις  του  2287-2090 /2015 έχει  κρίνει παράνομες τις περικοπές  των  ν. 4051/2012( :  μείωση   12%  των κύριων συντάξεων  για ποσό από 1300  και άνω, μείωση  των επικουρικών συντάξεων κατά 10%ή 15% ή 20%  ανάλογα του ύψους αυτών)  και 4093/2012 ( μείωση κύριας  σύνταξης    από   5%  έως  20%, όταν το  άθροισμα κύριας  σύνταξης και όλων των επικουρικών υπερέβαινε  τα 1000 ευρώ).  Επίσης  με  τις ίδιες αποφάσεις το ΣΤΕ έκρινε παράνομη και την πλήρη κατάργηση  των δώρων  και του  επιδόματος αδείας.
 Πιστεύουμε ότι οι δικαστικές  αποφάσεις δεν μπορούν να ανατρέψουν  τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και των εντολέων  της-δανειστών-Ε.Ε-δηλ. να καταργήσουν τα μνημόνια και να μας επιστρέψουν  άνω των  40 δις  που μας έχουν υπεξαιρέσει. Έχουμε τη γνώμη ότι χωρίς πολιτική   απόφαση  καμία επιστροφή  χρημάτων  δεν πρόκειται να γίνει και αυτό μπορεί να   συμβεί μόνο  όταν  οι εργαζόμενοι βγουν στους δρόμους μαζικά και αποφασιστικά με πρόθεση να διεκδικήσουν την ανατροπή  της πολιτικής των μνημονίων  που  έχουν εφαρμόσει  και εφαρμόζουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις   μέχρι τώρα. 
 
Παρόλα  αυτά και για να μην παραγραφεί το δικαίωμα προσφυγής σας αποστέλλουμε αίτηση που πρέπει να καταθέσετε, παίρνοντας αριθμό πρωτοκόλλου, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
                   Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας
Η πρόεδρος                                               Ο γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα                                                 Άρης Σκούρας