MY KTEO

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ομόφωνα η πρόταση εμπλουτισμό ύδρευσης Ψαχνών Καστέλλας Τριάδας από την πηγή του Αγίου Στεφάνου

Πρόταση για εμπλουτισμό ύδρευσης Ψαχνών Καστέλλας Τριάδας από την πηγή του Αγίου Στεφάνου, κατατέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Κοντογιάννης στην εισήγηση του θέματος ανέφερε πως: «Ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων προτίθεται να υποβάλει πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο
«ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΨΑΧΝΩΝΚΑΣΤΕΛΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ» στον άξονα προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» με τίτλο: «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση».
Συγκεκριμένα η πρόταση αφορά την κατασκευή δικτύου ύδρευσης από την πηγή Αγ. Στεφάνου έως την δεξαμενή 600m3 που βρίσκεται πάνω από την Τ.Κ. Τριάδας για την πληρέστερη τροφοδοσία με αρίστης ποιότητας πόσιμο νερό της Δ.Κ. Ψαχνών, και των Τ.Κ. Τριάδας και Καστέλας. Αντικειμενικός σκοπός είναι η επίλυση του προβλήματος επάρκειας ποσίμου νερού για τους ως άνω οικισμούς και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες που η κατανάλωση αυξάνεται.
Ο προϋπολογισμός του έργου έχει υπολογιστεί στα 2.530.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.»
Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μπουροδήμος ανέφερε ότι συμφωνεί με την πρόταση, εφόσον ρητά και δεσμευτικά καταγραφεί στην άδεια χρήσης νερού το ποσοστό του νερού (πάνω από 10 κυβικά την ώρα ) που απαιτείται για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών της Τ.Κ Αμφιθέας και απαραίτητης ποσότητας για τις Τ.Κ Βούνων και Καθενών. Το Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε για την ενσωμάτωση των ανωτέρω ποσοτήτων στην άδεια χρήσης νερού.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα.