MY KTEO

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Κατάμεστη η αίθουσα του θεάτρου «Κάτω από τη γέφυρα» στο Φάληρο, όπου χθες το απόγευμα ο Δημήτρης Θωμάς πραγματοποίησε συγκέντρωση



Κατάμεστη η αίθουσα του θεάτρου «Κάτω από τη γέφυρα» στο Φάληρο, όπου χθες το απόγευμα ο Δημήτρης Θωμάς πραγματοποίησε συγκέντρωση. Με σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε» ο επικεφαλής του συνδυασμού Νέοι Ορίζοντες Κύμης Αλιβερίου υποδέχθηκε τους εκατοντάδες φίλους του συνδυασμού του.

Αναφερόμενος στις δημαρχιακές του θητείες τόνισε ότι επιτεύχθηκαν πολλά χάρη στην ενότητα και τη συνεργασία και σε αυτό το πνεύμα θα συνεχίσουν.
Η συνεχής επαφή με τους πολίτες αποτελεί προτεραιότητα για τον κ. Θωμά και το έχει αποδείξει με τις λαϊκές συνελεύσεις τις οποίες καθιέρωσε όσο ήταν δήμαρχος, και συνεχίζει.
Από την ομιλία του κου Θωμά δεν θα μπορούσε να λείψει η κριτική στην δημοτική αρχή, για την οποία είπε πως έδωσε δείγματα γραφής τα τελευταία 4,5 χρόνια και η θητεία της χαρακτηρίζεται από στασιμότητα και αναποτελεσματικότητα: «Η κορεσμένη πολιτικά διοίκηση, έχει σπείρει διχόνοια ανάμεσα στους πολίτες, καθώς, καθημερινό της μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι να σπιλώνει πρόσωπα και καταστάσεις, επιδεικνύοντας πρωτόγνωρο μίσος και πρωτοφανή εμπάθεια», είπε ο κ. Θωμάς.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη και στο γεγονός ότι η Κύμη έχει χάσει την εκπροσώπησή της στην διοίκηση αφού οι 3 από τους 4 Δημοτικούς Συμβούλους που είχαν εκλεγεί με τον σημερινό Δήμαρχο, έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ή αποστασιοποιηθεί, καταγγέλλοντας εμμέσως ή αμέσως την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης.

Απαντήσεις έδωσε και για τις μηνύσεις και καταγγελίες που γίνονται σε βάρος του από την Δημοτική Αρχή. Τόνισε ότι ο έχει αθωωθεί σε 20 μηνύσεις έως σήμερα ενώ σε ότι αφορά στο πόρισμα του Οικονομικού επιθεωρητή είπε ότι τον κατηγορούν για επιπλέον χρήματα που έδωσε ως επιχορηγήσεις σε σχολεία (την εποχή που ο Δήμος δεν είχε εγκεκριμένο προϋπολογισμό και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά), για τους εργάτες που δούλευαν με τιμολόγιο παροχής προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στις δημοτικές ενότητες και για κάποια έργα που ισχυρίζονται ότι δεν έγιναν, ωστόσο, αρκετοί από τους προέδρους που στην αρχή το είχαν καταθέσει αυτό, έχουν αλλάξει ήδη την κατάθεσή τους.
Κλείνοντας επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι δεν λείπει ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του Δήμου και αυτό το αποδέχονται όλοι.

Αναφορά έκανε και  στα οικονομικά του Δήμου, τονίζοντας ότι όταν ο ίδιος ανέλαβε το Δήμο, υπήρχαν χρέη 8 εκ ευρώ, ενώ όταν παρέδωσε τα χρέη είχαν μειωθεί σε 1,8 εκ ευρώ.

Ο κ. Θωμάς αναφέρθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας, στην ύδρευση, στην αδυναμία της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία, στη διαχείριση των  απορριμμάτων, αλλά και σε θέματα όπως
το καμένο σχολείο της Κύμης, το Κλειστό Γυμναστήριο, το γήπεδο ποδοσφαίρου, ο δρόμος της Πλατάνας, οι κατολισθήσεις στη Χιλή, η ηλεκτρομηχανική Κύμης, η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Κύμης, το Λιμάνι, το Σπίτι του Παπανικολάου και το Ινστιτούτο, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και άλλα. Αναφέρθηκε επίσης και στους Βιολογικούς Καθαρισμούς, έργα τα οποία βάλτωσαν ή απαξιώθηκαν κατά την διάρκεια της θητείας του Θανάση Μπουραντά, όπως είπε.

«Ο τόπος μας πρέπει να παραμείνει όρθιος και θα παραμείνει όρθιος και θα προοδεύσει. Ως υπερκομματικός και ανεξάρτητος συνδυασμός, θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε τον κόσμο και σας ζητάμε την στήριξη και την ενεργή συμμετοχή σας» είπε κλείνοντας ο κ. Θωμάς.