MY KTEO

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Αυξάνονται οι δηλώσεις εισοδημάτων AirBnB

Στη σημαντική αύξηση του εισοδήματος που δηλώνουν οι φορολογούμενοι από μισθώματα βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου AirBnB έχει οδηγήσει η ηλεκτρονική πολιορκία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στους ιδιοκτήτες που επιδίδονται στην σχετική προσοδοφόρα πρακτική.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας σε συνέδριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως τις 30 Νοεμβρίου είχαν δηλωθεί στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, 49.000  ακίνητα που εκμισθώνονται μέσω ιντερνετικών πλατφορμών διαμοιρασμού, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι τα έσοδα που δηλώθηκαν από τη βραχυχρόνια μίσθωση των εν λόγω ακινήτων, έφτασαν στα 176 εκατ. ευρώ, δηλαδή 160% περισσότερα από τα περσινά των 68 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Πιτσιλής ότι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων σταδιακά μειώνονται καθώς βρίσκονται πλέον σε εκκρεμότητα 627 εκατομμύρια. Στόχος της ΑΑΔΕ είναι εντός του 2019 να μην υπάρχει καμία αίτηση επιστροφής φόρου σε εκκρεμότητα άνω των 90 ημερών, όπως ορίζει και η νομοθεσία.

capital.gr του Σπύρου Δημητρέλης